3. srpna 2014 • 12:24

Propadák i ve druhé lize! Olomouc prohrála na úvod se Žižkovem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce zahájili cestu za návratem do nejvyšší soutěže porážkou. Hanáci v úvodním kole druhé ligy podlehli Žižkovu na jeho hřišti 1:2. Na lavičce Sigmy tak nevyšla soutěžní premiéra trenérovi Leoši Kalvodovi. Naopak druhý exligový celek Znojmo venku deklasoval nováčka Kolín 4:0.



Žižkov poprvé udeřil v nastavení prvního poločasu, kdy se trefil tvrdou střelou Podrazký. Gól do šatny domácím pomohl, protože už dvě minuty po přestávce zvýšil Šťastný hlavou po standardní situaci Podrazkého.

Olomouc, která v minulé sezoně opustila první ligu po třiceti letech, se dlouho trápila a první větší šance si vypracovala až po 70 minutách hry. Střídající Ordoš nejprve těsně minul, ale v 83. minutě už snížil. Vyrovnání těsně před koncem odmítl další náhradník Zahradníček, který selhal před odkrytou brankou a vysoko přestřelil.

Znojmo v Kolíně přečkalo úvodní velkou šanci domácích, ale poté už dominovalo. V šesté minutě otevřel skóre Okleštěk a ještě před pauzou zvýšil Žondra. Ve druhém poločase zvýraznili vedení hostů Kovačič s Pázlerem.

Varnsdorf v souboji severočeských týmů doma remizoval 1:1 s Ústí nad Labem. To sice poslal do vedení po půl hodině hry Leibl, ale pět minut po pauze vyrovnal Rudnickij.

Viktoria Žižkov - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 45+1. Podrazký, 47. Šťastný - 83. Ordoš. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Šťastný, Bazal, Podrazký - Vašíček, Dreksa, Navrátil. Diváci: 2582.

Žižkov: Holý - Dressler, Šťastný, Hovorka, Bartošák (13. Podzimek) - Bazal, Súkenník, Podrazký (88. Opluštil), Folprecht - Voltr, Marek (66. Karafiát). Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Blaha - Hála, Dreksa, Škerle, Vepřek - Varadi (67. Navrátil), Houska, Cana, Plšek (46. Ordoš), Schulmeister (60. Zahradníček) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud