31. července 2014 • 14:44

TOP posily ve druhé lize: Pospěch je v Opavě, Bystroň v Olomouci

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Několik zajímavých jmen bude v nadcházejícím ročníku působit ve druhé fotbalové lize.Několik zajímavých jmen bude v nadcházejícím ročníku působit ve druhé fotbalové lize.FOTO: koláž iSport.cz

    Už v sobotu to vypukne! Fotbalová národní liga rozjíždí novou sezonu jen týden po Synot lize. I ve druhé nejvyšší soutěži si řada týmů přivedla zajímavé posily. Server iSport.cz vybral TOP 8 nejzajímavějších nových tvářích.

  • Zdeněk Pospěch (Opava)

    Bývalý reprezentant Zdeněk Pospěch se vrací do své rodné Opavy.Foto Michal Beránek (Sport)

    Zkušený obránce by rozhodně neměl o nabídky ze Synot ligy nouzi, ale hrát bude za Opavu, odkud pochází a v jejímž dresu začínal svoji fotbalovou kariéru. Pětatřicetiletý bývalý český reprezentační obránce se může pyšnit zisky dvou českých titulů se Spartou a Baníkem Ostrava. Titul získal i v Dánsku s FC Kodaň. V roce 2011 odešel z Kodaně do německé Mohuče. Po skončení smlouvy se rozhodl vrátit zpět do České republiky.

  • David Bystroň (Olomouc)

    Po dopingovém skandálu se do světa fotbalu vrací i obránce David Bystroň.Foto Pavel Mazač (Sport)

    V Olomouci se David Bystroň bude snažit vrátit do velkého fotbalu po vypršení dopingového trestu. Po zápasu základní skupiny Ligy mistrů Viktorie Plzeň s BATE Borisov v listopadu 2011 měl pozitivní test na metamfetamin. UEFA ho za tento přečin potrestala dvouletým zákazem. Po vypršení trestu to v zimě zkoušel znovu v Plzni, ale vážně se zranil. Nyní podepsal vouletý kontrakt s Olomoucí, které má pomoci k návratu zpátku mezi elitu.

  • Jan Trousil (Karviná)

    ¨

    Ze Slovácka do Karviné se přesunul obránce Jan Trousil.Foto Pavel Mazač (Sport)

    Osmatřicetiletý Trousil patřil dlouhé roky mezi jedny z nejoceňovanějších zadáků v první lize. Po konci v Brně zamířil před třemi lety do Slovácka, kde vykonával funkci kapitána. V létě však na něj v kádru nezbylo místo a proto zamířil do Karviné.

  • Ondřej Smetana (Třinec)

    Ondřej Smetana se vrací zpět do České republiky. Bude nastupovat za Třinec.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Útočník odešel z české ligy 2010/11 s bilancí 52 startů a 7 gólů na hostování do slovenské Senice, kde se stal nejlepším střelcem klubu a druhým nejlepším střelcem celé slovenské nejvyšší soutěže. Poté jeho kroky vedly přes belgický Sint-Truidensen, Slovan Bratislava, Hansu Rostock, kyperskou Paralimnu až do německého SV Elversberg. Letos si jeho služby pojistil Třinec.

  • Marek Krátký (Ústí n. L.)

    Krajní obránce Marek Krátký zkusí štěstí opět v Ústí.Foto Michal Beránek (Sport)

    Jednadvacetiletý obránce se v Teplicích postupně vypracoval do mládežnických reprezentačních výběrů. Pak mu Sparta nabídla půlroční hostování, ale v lize za ní ani jednou nenastoupil. Pak se vrátil do Teplic. Nyní Krátkého kroky vedou do Ústí nad Labem, kde již jednou působil.

  • Tomáš Janíček (Karviná)

    Tomáš Janíček se upsal Karviné.Foto Michal Beránek (Sport)

    Do dospělého fotbalu se dostal ve Zlíně, kde působil od roku 2002. V létě 2007 odešel na hostování do Nitry. Po roce zamířil do Mladé Boleslavi, kam si ho přivedl kouč Pavel Hapal, který ho vedl právě v Nitře. Ze středočeského klubu, za nějž v minulé sezoně nastoupil jen ve dvou ligových zápasech, se nyní stěhuje do Karviné.

  • Elvist Ciku (Táborsko)

    Albánský záložník se stěhuje do Táborska.Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Albánský záložník se po příchodu do Česka nejdříve prosadil v Karviné. Z ní si Elvist Ciku pak na hostování si odskočil do polských Katowic. V lednu 2014 byl také na testech v FC Baník Ostrava, kde však neuspěl. Naopak Táborsko sedmadvacetiletého záložníka do svého týmu před touto sezonou zařadilo.

  • Jakub Štochl

    Jakub Štochl bude působit ve Vlašimi.Foto Jaroslav Legner (Sport)

    V Příbrami ho vytáhl trenér Massimo Morales do A-týmu. V létě 2011 přestoupil do Jablonce. S ním slavil vítězství v domácím poháru, ale nikdy se stabilně neprosadil do sestavy. Na podzim 2013 hostoval v Bohemians 1905, letos v létě přestoupil do Vlašimi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud