8. prosince 2014 • 16:43

Pardubice už nechtějí být farmou Sparty, odnesl to i kouč Hašek

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice jsou po Zlínu dalším druholigovým týmem, který v zimní přestávce mění trenéra. Původně velkorysá spolupráce s pražskou Spartou bere po půlroce za své a jednou z obětí razantní změny kurzu devátého celku tabulky FNL je kouč Martin Hašek. „Rozcházíme se v dobrém,“ ubezpečuje nicméně bývalý reprezentant.



V létě uzavřely Pardubice s pražskou Spartou pakt, na jehož základě přišel na východ Čech trenér Martin Hašek a šest hráčů na hostování. Netradiční experiment však trval pouze půl sezony.

„Představenstvo Pardubic si odsouhlasilo, že spolupráce mezi oběma kluby v takové míře pokračovat nebude. Proto v Pardubicích nebudu pokračovat ani já,“ potvrdil redakci iSport.cz trenér Martin Hašek, kterého ve funkci zřejmě vystřídá dosavadní asistent Jiří Krejčí.

„Vedení Pardubic se zdálo, že za ně hraje příliš mnoho hráčů Sparty na úkor místních hráčů, a tak se rozhodlo jejich počet omezit. Každopádně se rozcházíme v dobrém a vztahy obou klubů zůstávají nadstandardní,“ dodává Hašek, který v Pardubicích vedl i svého devatenáctiletého syna.

Pardubice potvrdily svůj krok v pondělí večer v oficiálním prohlášení. „Po skončení podzimní části sezony jsme se ve vedení klubu rozhodli, že pro FK Pardubice bude výhodnější, když více šancí budou dostávat naši odchovanci a budeme mít v kádru méně hráčů na hostování,“ uvedl sportovní manažer Vít Zavřel.

„Z toho důvodu Martin Hašek u našeho týmu končí, protože jeho působení u nás bylo vázáno právě na působení šestice mladých hráčů Sparty. Nechceme se ale spolupráce s letenským klubem vzdát zcela, o některé její hráče, kteří u nás působili, máme zájem i nadále. Odcházející trenér zaslouží naše poděkování, vedl tým jako opravdový profesionál a držíme mu v jeho další kariéře palce,“ dodal šéf Pardubic.

Pětačtyřicetiletý Hašek zatím nemá o své budoucnosti úplně jasno. „Vracím se do Sparty, kde mám stále smlouvu. Jenže vzhledem k tomu, že béčko, které jsem předtím vedl, bylo mezitím zrušeno, je to trošku zvláštní situace,“ směje se s tím, že o údajném zájmu Liberce, který hledá náhradu za Samuela Slováka, nic neví.

„Bylo by to příjemné, kdyby o mně Liberec uvažoval, ale nikdo ze Slovanu se mnou zatím nemluvil,“ doplňuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud