16. listopadu 2015 • 16:42

Šimákovi to pořád kope. Parádním přímákem sejmul Vyšehrad

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Jan Šimák to má pořád v noze. I díky jeho parádnímu gólu  Dynamo České Budějovice porazilo Vyšehrad 2:0, a připsalo si teprve druhou výhru ve druhé lize. 37letý Šimák nastartoval tým za výhrou už ve 12. minutě, když se trefil výstavní střelou z přímého kopu.



Ten příběh velkého a pak promarněného talentu všichni znají. Jan Šimák měl velmi slibně rozjetou fotbalovou kariéru v bundeslize. Z Blšan se už jako 22letý mladík dostal do Hannoveru, následně Leverkusenu, jenže kvůli problémům s alkoholem nabrala jeho kariéra sestupnou tendenci.

O restart se pokusil v pražské Spartě, ani v ní však nenavázal na předešlé výkony. Po třech letech ji opustil a zamířil zpět do Německa, kde nastupoval ve druhé lize za Jenu. Do bundesligy se nakonec vrátil v dresu Stuttgartu a Mohuče.

V roce 2012 se zamířil zpátky do Čech, kde se upsal druholigovému Táborsku. Po dvou letech odešel na hostování do Bohemians Praha. Nyní už 37letý záložník působí ve druhé nejvyšší české soutěži v dresu Dynama České Budějovice, kam v létě z Táborska natrvalo přestoupil.

VIDEO: Podívejte se na Šimákův výstavní gól

 

V Budějovicích je však po sestupu z první ligy složitá situace. Klub měl před nedělním duelem s Vyšehradem pouze deset bodů ze 14 zápasů, a kdyby nebodoval, byl by v tabulce dokonce poslední.

Šimák však parádní brankou zavelel k výhře a se čtyřmi vstřelenými góly je nejlepším střelcem Budějovic. Domácí Dynamo dostalo možnost rozehrávat přímý kop blízko branky hostů. K míči se postavil právě Šimák a nekompromisní ránou nedal brankáři Štěpanovskému šanci.

Budějovice přidaly o několik minut později ještě druhou branku a dovedly utkání do vítězného konce. Zvítězit se jim podařilo teprve podruhé v tomto ročníku. "Jsem hrozně rád, že jsme dokázali naplno bodovat. Byli jsme od prvních minut aktivnější a mohli jsme přidat i více branek. Utkání se mi konečně hodnotí dobře,“ chválil své svěřence po zápase trenér David Horejš.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud