14. září 2016 • 21:03

Chuligáni Baníku řádili! Ze hřiště je vyhnala policie, došlo i ke zranění

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání Fotbalové národní ligy mezi Ostravou a Opavou bylo v 17. minutě přerušeno poté, co fanoušci vtrhli na hrací plochu. Museli zasahovat policejní těžkooděnci, kteří zahnali fandy zpět na tribunu a zhruba po sedmi minutách se začalo znovu hrát. Druhý poločas už se obešel bez větších incidentů, domácí přidali další branky a po vysoké výhře 3:0 slavili tři body. 



Slezské derby patří k nejrizikovějším zápasům na české scéně, což se opět potvrdilo. Příznivci obou klubů se snažili vzájemně napadat ještě před zahájením vyprodaného duelu a na Městský stadion v Ostravě byli přivedeni za asistence policie. Při zásahu byl jeden z policistů zraněn. ČTK to řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Fanoušci Baníku na trávníku při šlágru druhé ligy s Opavou
Fanoušci Baníku na trávníku při šlágru druhé ligy s Opavou

"Cestou na stadion se ty dvě skupiny snažily k sobě dostat. Nějaké masivní vzájemné napadení bylo eliminováno přítomností speciální pořádkové jednotky. Došlo ale k napadení policisty, který je zraněný a byl převezen k ošetření. Charakter zranění zatím neznáme," uvedla Holčáková.

Dodala, že policie zadržela čtyři osoby. "Na osobní svobodě jsme omezili čtyři osoby podezřelé z protiprávního jednání. Bude se jednat o přestupky i trestné činy," řekla mluvčí.

Derby bylo vyprodáno, na stadion si našlo cestu přes 12.000 diváků, podle policie mezi nimi byli i fotbaloví příznivci z Polska. V utkání padl nový rekord v návštěvnosti druhé ligy.

Aktéři druholigového derby o vběhnutí chuligánů na hřiště
Video se připravuje ...

Baník Ostrava v derby porazil Opavu 3:0
Video se připravuje ...

Baník - Opava: Předzápasové choreo fanoušků Ostravy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud