13. prosince 2016 • 04:59

Posily pro Baník? Sleduje Šumského a Jakubova, ve hře i návrat Hrubého

Autor: kub, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo se stane první zimní posilou Baníku? Ostravský klub intenzivně jedná a v kuloárech začínají padat první jména. Kdo by tedy mohl do kádru Vlastimila Petržely přibýt? Spekuluje se o Nicolasi Šumském. Někdejším velkém talentu, jenž se zdál být už téměř ztracen, na podzim se však vydatně rozstřílel ve Frýdku-Místku. Další adept na přestup do Baníku? Alexander Jakubov, urostlý útočník Varnsdorfu. Na podzim nasázel deset gólů.



Baník potřebuje posílit ofenzivu. Tam měl na podzim velkou slabinu. Proto hledá především útočníky, nebo hráče, kteří umí střílet góly. V hledáčku jsou Nicolas Šumský, Alexander Jakubov a zjevně i další hráči, jejichž jména Baník tají. Vyloučen není ani návrat Roberta Hrubého, jemuž se na jaře v Ostravě dařilo.

„Mohu potvrdit, že o jménech, které jste mi přednesl, nějakým způsobem jednáme. Ale právě tak platí, že na stejné posty, to znamená hrot útoku, na místo pod hrotem a do středu zálohy, máme v hledáčku hráče, které před těmito jmény upřednostňujeme. A že seznam, ze kterého vybíráme, je mnohem širší,“ sdělil Václav Brabec, majitel Baníku Ostrava.

Ostrava - Slovácko: Hrubý přidává druhý gól, Ostrava vede 2:0
Video se připravuje ...

Nicolas Šumský je nyní hráčem Frýdku-Místku, v jehož dresu dal na podzim osm gólů. Má ve smlouvě výstupní klauzuli, která se má blížit třem milionům korun. Baník je údajně ochoten tuto klauzuli zaplatit. „Opakuji, co jsem řekl. Ano, Šumským se také zabýváme, ale víc bych k tomu nyní dodávat nechtěl,“ pravil Brabec.

Samotný hráč by se přestupu do Baníku nijak nebránil. „Naopak. Jestli je pravda, že se o mě Baník nějakým způsobem zajímá, byla by to pro mě skvělá zpráva. Jsem teď ale na dovolené a neumím říct, jestli je k přestupu blízko nebo daleko. Zatím jsem stále hráčem Frýdku-Místku,“ pravil třiadvacetiletý hráč.

Petržela burcuje Baník: Na jaře to teprve bude boj. My postoupíme!
Video se připravuje ...

Sportovní ředitel Dušan Vrťo potvrdil, že Baník chce v zimní přestávce přivést nejméně tři posily. „To číslo není konečné, ale zároveň platí, že nemůžeme mít v kádru pětatřicet hráčů. Pokud posílíme, některým jiným hráčům budeme chtít zajistit hostování na patřičné úrovni. Kdo to bude? To je velmi předčasná otázka,“ řekl Vrťo s dodatkem, že zájem hráčů o angažmá v Baníku je údajně zřetelně větší, než tomu bylo v létě.

Sledujte přestupy ONLINE ZDE>>>

Útočník Nicolas Šumský momentálně dává góly za druholigový Frýdek-Místek
Útočník Nicolas Šumský momentálně dává góly za druholigový Frýdek-Místek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud