Květoslav Šimek
10. března 2017 • 10:45

Obavy před šlágrem. Hrozí nepokoje, Opava dala baníkovcům jen část lístků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to přímá bitva o špici FNL. A taky velký strašák. Derby Opavy s Baníkem Ostrava, které se hraje příští sobotu v Opavě (14.00), je vysoce rizikové. I proto dal opavský klub fanouškům Baníku k dispozici jen 340 lístků. A pouze do sektoru ohraničeného klecí. Policie očekává nepokoje před stadionem.



Velké fotbalové derby se blíží a s ním roste i napětí. Zápas Opavy s Baníkem bude mít říz na hřišti i mimo něj. Policie a pořadatelé jej automaticky vyhodnotili jako vysoce rizikový. Tribuna za bránou zůstane z bezpečnostních důvodů prázdná. Kapacita Městského stadionu v Opavě bude snížena ze 7749 na 5690 míst. O to víc se dají čekat nepokoje kolem stadionu, kam se chystají fanoušci soupeře, na něž se vstupenky nedostaly.

„Naše nejčernější obavy se naplnily a opavské vedení skutečně poskytlo pro potřeby Chacharů na vzájemný zápas v Opavě pouhých 340 lístků,“ píše se na webové stránce chachari. cz. „Tímto vyzýváme všechny baníkovce, aby lístky na derby nekupovali, avšak se společně vypravili do Opavy před stadion. Zde budeme Baník společně podporovat svými hlasivkami. Na stadion půjdeme buď všichni, nebo nikdo!“

Zástupci Slezského FC Opava snížení kapacity stadionu i minimum lístků pro Baník vysvětlují bezpečnostními důvody. Hlídat chtějí i to, aby se nikdo z fanoušků s výraznými symboly Baníku nedostal mimo vyhrazený sektor - tedy klec. „Diváci s výraznými symboly hostujícího klubu (bundy, mikiny, trika, dresy, čepice, šály, atd.) budou z bezpečnostních důvodů vpuštěni pouze do sektoru H1 -hosté,“ píše se v oficiálním stanovisku klubu. 

Česká televize šlágr vysílat nebude. Termín koliduje se Světovým pohárem v biatlonu v Norsku a přesunout jej na jiný termín nešlo. Neoficiálně panovaly i obavy z toho, co se může v Opavě dít. Už při podzimním duelu (12 111 diváků, Baník vyhrál 3:0) vtrhla na hřiště zhruba stovka chuligánů, zasahovat museli těžkooděnci. Policie obvinila deset lidí z násilností a disciplinární komise za incident potrestala Baník uzavřením hlediště na jeden soutěžní zápas a pokutou 50 tisíc korun. Opavský klub musel zaplatit 20 tisíc korun. 

Ještě větší maléry se staly v Opavě v posledním duelu mistrovské sezony Baníku (2003/04) a během poháru 2009. Rvačky v ulicích a před stadionem, výtržnosti na hřišti. Opavané pak měli zavřený stadion, incidenty mají stále v paměti. I proto předchází blížící se šlágr strach a obavy. 

 Program FNL
 Pátek 10. 3.: Ústí nad Labem - Opava (18:00), Znojmo - České Budějovice (19:00)
 Sobota 11. 3.: Sokolov - Pardubice, Třinec - Táborsko (10:15), Vítkovice - Žižkov, Frýdek-Místek - Ostrava (14:30).
 Neděle 12. 3.: Olomouc - Vlašim (14:00), Varnsdorf - Prostějov (14:30)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud