Michal Kvasnica
Premium
23. července 2021 • 20:29

Prostějov ve druhé lize s Jarošíkem i Jiráčkem. Chceme do TOP 5, říká šéf

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhodobým cílem druholigového Prostějova je prokousat se do nevyzpytatelné baráže a v ní se pokusit o postup mezi elitu. Nejvyšší ambice zůstávají. Pro tuto sezonu však Hanáci přece jen trošku brzdí euforii. „Chceme hrát kolem pátého místa, s tím bych byl spokojený,“ říká předseda František Jura. Shovívavost je na místě, klub jde do sezony s novým trenérem Jiřím Jarošíkem a kompletně obměněnou ofenzivou. Oporou by měl být ex-reprezentant Petr Jiráček.



Ač je „eSKáčko“ ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE již stabilizovaným klubem se zajímavým potenciálem, letos je opatrnost na místě. Nikoli strach, ale zdravý respekt z nové sezony určitě. V Prostějově, jenž v předchozím ročníku překvapil třetím místem, v létě došlo ke změnám.

Ta zásadní se udála na pozici trenéra, kde úspěšného Pavla Šustra, jenž přijal prvoligovou nabídku slovenské Senice, nahradil Jiří Jarošík. Známé jméno se po krátkém angažmá ve slovinském Celje vrací do soutěže, kterou loni na podzim zaujal při působení v Ústí nad Labem. Výborný brankář Marián Tvrdoň, atraktivní fotbal, spousta talentovaných mladíků – to byl Jarošíkův rukopis.

„Vybral jsem si Prostějov, protože je ambiciózní. To já jsem také. Druhá liga bude letos hodně silná, mohla by to být špičková soutěž,“ předvídá kouč.

Na mysli má především Brno, Opavu a Příbram, celky, které po sestupu znovu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud