30. srpna 2008 • 12:50

Vítkovice stále čekají na první body

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Vítkovic nedokázali bodovat ani v pátém utkání nové sezony. Ze Sokolova si odvezli debakl 0:4 a uzavírají druholigovou tabulku.



VÝSLEDKY 5. KOLA DRUHÉ LIGY:


Sokolov - Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 60. a 85. Jirouš, 8. Čada, 72. Pačinda. Rozhodčí: Moláček - Košec, Štěrba. ŽK: Čupr, Kaplan, Jirouš, Pilař - Derych, Motyčka, Silveira. Diváci: 1730.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Knakal, Hrabáč, Čupr - Podrazký (61. Pačinda), Čada, Pilař, Vaněček (79. Procházka) - Salák, Duchnič (31. Jirouš). Trenér: Hašek.
Vítkovice: Uvarenko - Doležal, Kuchař (74. Novák), Derych (63. Křiva), Proházska (78. Poznar) - Diviš, Motyčka, Švehla, Pulkert - Mikulenka, Silveira. Trenér: Orel.

Vítkovickým fotbalistům nepomohla ani změna trenéra. Západočeši se naopak dočkali v pátém kole prvního domácího vítězství, kterým navázali na dosud jediný triumf z úvodního kola v Mostu.

Zápas potvrdil, že Vítkovice se nacházejí v útlumu. Po odvolaném trenérovi Aloisi Grussmannovi neprobudil mužstvo ani jeho dočasný zástupce Lubomír Vlk s dosavadním asistentem Karlem Orlem. Sokolov měl neustále převahu, první šanci ale měla čerstvá posila Vítkovic Pulkert, střela však skončila rohem.

Pak už domácí soupeře k ničemu nepustili. Už v osmé minutě si na roh Pilaře vyskočil Čada a zavěsil pod břevno. Další brankové šance ale Západočeši dlouho nedokázali využít, protože kazily finální přihrávky.
Baník ale nadále tlačil a ve druhém poločase převahu zúročil.

V rozmezí 25 minut se domácí trefili hned třikrát. Po hodině hry Čupr našel přesným centrem nehlídaného Jirouše a ten bez problémů umístil míč za Uvarenkova záda.

Další Čuprův centr z levé strany poslal opět hlavou do branky střídající Pačinda a pět minut před koncem uzavřel skóre znovu Jirouš, který zakončil házenkářské obléhání hostující branky. Tentokrát mu míč na hlavu posadil kapitán Salák.


Třinec - Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 23. Veselý. Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Kubáň. ŽK: Lipčák, Malíř - Rýdel. ČK: 13. Opic (Karviná). Diváci: 1897.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Zítka, Martinčík - Malíř, Ďurica (64. Ceplák), Šalamoun, Eismann - Doubek (79. Maceček), Veselý (90.+1 Szmek). Trenér: Kouřil.
Karviná: Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Brezničán (76. Sourada) - Macek (85. Jursa), Ficek, Rýdel, Juska - Richter (85. Juroszek), Opic. Trenér: Kalvoda.

Hosté hráli už od 13. minuty oslabení o vyloučeného kapitána Opice, který dostal červenou kartu za zbytečný faul v šestnáctce loktem do obličeje domácího obránce Martinčíka. Za deset minut Třinečtí přesilovku využili ve sporné situaci, když přihrávku Doubka patrně do ofsajdové pozice zakončil Veselý.

Karvinští i v početní nevýhodě měli míč častěji na svých kopačkách. Vypracovali si i několik brejkových situací, ale před třineckým pokutovým územím šance zbrkle zahazovali. Zejména příležitosti Rýdla a Jusky byly gólové. Domácím tak k zisku tří bodů stačilo proměnit hned jejich první šanci.


Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Jílek - Santarius, Lakomý. ŽK: Zelenka, Gedeon - Čtvrtníček, Formánek, Reinberk. Diváci: 825.
Dukla Praha: Svoboda - Mikula, Novotný, Hubka (68. Vorel), Hozda - Svatonský, Hanus (54. Malý), Gedeon, Kulvajt - Kolomazník (75. Blaha), Zelenka. Trenér: Bittengel.
Slovácko:
Filipko - Němčický, Šimáček, Hrotek, Formánek - Randa, Perůtka, Berger (75. Reinberk) - Gonda (90. Kubáň), Čtvrtníček, Chmelíček (81. Psohlavec). Trenér: Jurkemik.

Fotbalisté Dukly Praha druhý bod v sezoně za domácí remízu 0:0 se Slováckem. Pražané začali velkým náporem. Ve 4. minutě proletěl Kolomazníkův centr podél branky a Svatonskému chyběly jen centimetry. Vzápětí Hanus z 12 metrů přestřelil.

Na druhé straně zahrozil Čtvrtníček, jehož střela po zemi jen těsně minula branku. Po Gondově centru se u vzdálenější tyče objevil Perůtka a Svoboda jeho hlavičku s námahou vyrazil.

Dvě minuty před přestávkou se po chybné malé domů Svatonského objevil sám před Svobodou Čtvrtníček, ale nastřelil jen brankáře.

Druhý poločas ovládla Dukla, ale se jí dát nepovedlo. Po rohu v 58. minutě nepropasíroval ani nadvakrát z pěti metrů Novotný míč do sítě. Kulvajtova střela bez přípravy mířila těsně mimo.

V 70. minutě po centru Kolomazníka hlavičkoval nechtěně na vlastní branku Hrotek, Filipko však byl na místě. V závěru po výborném průniku Svatonského se dostal k odraženému míči Zelenka a po jeho centru hlavičkoval Blaha z malého vápna jen těsně vedle.



FK Baník Most - Fotbal Fulnek 2:1 (1:1)
Branky: 15. Franěk, 74. Jedinák - 44. Kovář z pen. Rozhodčí: Ochotnický - Urban, Koval. ŽK: Štumpf, Bogdanov - Jindřišek, Vajda. Diváci: 1745.
Most:
Paleček - Loos, Webster, Hainault, Trubila - Sigmund, Štumpf (63. Schut), Hofmann (73. Jedinák), Oboya - Mrkvička (63. Bogdanov), Franěk. Trenér: Žák.
Fulnek:
Pospěch - Jindřišek (82. Vrťo), Švec (53. Krása), Kovář, Sedlák - Schulmeister (34. Vyskočil), Pavlík, Lukaštík, Vajda - Janoviak, Koštuřík. Trenér: Daněk.


Souboj dvou celků ze středu tabulky vyhrál těsně exligový tým Mostu. Domácí do utkání vstoupili lépe a po čtvrthodině se dostali do vedení.

Fraňkův točený rohový kop zapadl až za záda překvapeného brankáře Pospěcha. Pro útočníka Mostu to byl vůbec první druholigový gól v kariéře. Fotbalisté Fulneku po matném začátku poprvé zahrozili ve 24. minutě, Janoviakova hlavička ale branku těsně minula.

Mostečtí měli v prvním dějství navrch, Mrkvička dvakrát po centru ze strany pálil nad branku a Fulnek domácí hráče za neproměněné šance potrestal.

Po faulu na Pavlíka s jistotou proměnil penaltu Kovář.
Po přestávce se hra přelévala z jedné strany na druhou, střelecké pokusy obou celků však létaly mimo tyče.

V 73. minutě poslal mostecký trenér Žák na hřiště Jedináka a ten se za důvěru vzápětí odvděčil. Po kolmém pasu od Sigmunda napálil míč nechytatelně do horního rohu Pospěchovy branky.

Snaha hostů o vyrovnání vyzněla naprázdno, v největší šanci Koštuřík orazítkoval pouze břevno.


Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 24. Kadlec - 17. Dvořák. Rozhodčí: Býma - Kordula, Večeřa. ŽK: Rabušic - Černý, Svoboda, Vít, Dvořák. Diváci: 2350.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Veselý (61. Oliveira), Gába, Lovětínský (61. Schneider), Cihlář - Rabušic (77. Vácha), Faldyna. Trenér: Marko.
Hradec Králové: Lindr - Vít, Němeček, Chleboun, Poděbradský - Svoboda (59. Válek), Fischer, Černý (74. Krejcar), Rezek (85. Přibyl) - Dvořák, Kaufman. Trenér: Machala.


Hosté namlsaní pětigólovým vítězstvím nad Ústím nad Labem byli na půdě neporažené Jihlavy aktivnější.

První šanci ještě Kaufmanovi vychytal gólman Vojáček, ale když se v 17. minutě v rohu velkého vápna opřel do míče technicky Dvořák, letěl jihlavský brankář vzduchem ke vzdálenější tyči marně.

O chvíli později se pokoušel spoluhráče napodobit Rezek, Vojáček si ale tentokrát na jeho střelu počkal. Ve 24. minutě vyrovnal Kadlec, jenž z trestného kopu propálil z více než třiceti metrů zeď a míč proletěl až do sítě.

Po přestávce se oba týmy více soustředily na obranu. Pořádný zákrok si zapsal až v 78. minutě domácí brankář Vojáček, který se vrhnul pod nohy Kaufmana sprintujícího za míčem.


HFK Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (0:1)
Branky: 90. Josefík z pen. - 28. Adam z pen. Rozhodčí: Kocian - Marek, Adámková. ŽK: Kučerňák, Zlatohlavý, Josefík, Doležal (všichni Olomouc). Diváci: 1086.
Olomouc: Doležal - Dadák, Kalvoda (87. Čučka), Zlatohlavý, Josefík - Škuta, Lukášek, Kučerňák, Krutý (65. Glos) - Korčian, Kropáček (69. Mindenberg). Trenér: Mucha.
Bohemians: Havránek - Marek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza, Adam (88. Karal), Morávek, Moravec (89. Róth) - Bártek (81. Škoda), Bálek. Trenér: Hoftych.

Bohemians 1905 ztratili stoprocentní bilanci ve druhé lize na hřišti HFK Olomouc, kde dnes přišli o vítězství v nastaveném čase. Na 1:1 vyrovnal z penalty Josefík.

O první vzruch se postaral ve 22. minutě Krutý, který hledal před brankou Lukáška, jenž míč sice lízl, ale gólmana Havránka neohrozil. Hosté odpověděli obdobnou akcí, kdy na centr Adama jen těsně nedosáhl Bálek.

V 28. minutě nabídl šanci ke skórování Pražanům domácí Lukášek, jenž si ve skrumáži kopl míč do vlastní ruky a sudí Kocián ukázal na značku pokutového kopu. Záložník Adam střelou doprostřed branky penaltu s jistotou proměnil.

Ve druhém poločase si Bohemians zkušeně hlídali vedení a domácí se téměř nedostali k ohrožení jejich branky. Když už to vypadalo, že si hosté odvezou tři body, fauloval v 90. minutě ve vápně Marek Korčiana a domácí kapitán Josefík rozhodl o dělbě bodů.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud