Michal Koštuřík
12. dubna 2010 • 17:19

VIDEO: Kuriózní minela brankáře srazila Zlín

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příšerná hrubka gólmana Jindřicha Skácela otevřela Ústí nad Labem bránu do nejvyšší fotbalové soutěže. To, co ve šlágru druhé ligy provedl zlínský habán, si zaslouží místo v muzeu fotbalových kuriozit. Brankář tak dlouho otálel s odkopem, až trefil protihráče Jindráčka, od něhož se míč z dálky snesl obloukem do branky. „Moje osobní tragédie,“ hlesl Skácel, jenž zásadně přispěl k porážce 1:2.



Na jaře byl zatím velebený, jako záskok za zraněného Kořínka se promarněný talent osvědčil a říkal si o nový kontrakt. V sobotu ale Skácel většinu dobrého smazal. Úlet ze 20. minuty ho bude dlouho strašit ze snu. Možná tím pohřbil ambice Zlína na návrat do nejvyšší soutěže. Moravský klub prohrál s konkurentem v boji o postup z Ústí nad Labem.

„Ani se mi o tom nechce mluvit. Prostě jsem to strašně pokazil a hrozně mě to mrzí. Něco takového bych ve třiceti letech asi neměl udělat. Moje chyba za stavu 0:0 obrovsky ovlivnila zápas. Beru to na sebe,“ klopil zrak odchovanec Prostějova.

Strašlivá minela zlínského brankáře:

Brutální minela Jindřicha Skácela
Video se připravuje ...


Snadnější a kurióznější branku si Martin Jindráček za svůj dvacetiletý život nepřipsal. Ani nevěděl, jak skóroval. „Gólman se nechal dojet a pozdě vykopl balon. Až podle reakcí diváků jsem pochopil, že to byl gól,“ líčil nejlepší hráč vítězů.

Obří minela Skácela totálně rozhodila. Když letěl do vápna lehký centr, na který skákal sám, roztřepaný jej dokázal pouze vyrazit před sebe. To se několikrát opakovalo. „Na psychice mi ten gól nepřidal. Nebylo jednoduché se s tím vyrovnat,“ přiznal.

Po pauze se přece jen srovnal a z dálky sledoval marné a stereotypní dobývání ústecké branky. Porážka exligistovi výrazně komplikuje vyhlídky na postup. „Máme nějaký cíl a já jsem to klukům zkazil. Doufám, že je příště ve Vlašimi podržím a vyhrajeme tam,“ doufal Skácel, jehož kouč Ladislav Minář neodepsal.

„Takové fatální chyby dělají gólmani i na daleko vyšší úrovni,“ tvrdil. „Hon“ na Skácela byl podle trenéra nepatřičný. „Musím ho podržet. Venku nám Jindra několikrát vychytal body,“ dodal Minář.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud