9. května 2013 • 12:01

Kweuke se OMLUVIL za brutální faul: Šel jsem hrát míč

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za jeho ostrý faul už se omluvil trenér Vítězslav Lavička, nyní se přidal i Leonard Kweuke. „Moc mě to mrzí, je mi to opravdu líto,“ vyjádřil se útočník Sparty na oficiálních stránkách klubu k zákroku, při kterém zlomil nohu obránci Mladé Boleslavi Radku Dosoudilovi.



Jak Kweuke viděl moment ze 47. minuty včerejší odvety pohárového semifinále? „Šel jsem do souboje s cílem zahrát míč,“ popsal kamerunský reprezentant na stránkách Sparty. Jeho skluz s Dosoudilem však skončil tragicky a mladoboleslavského stopera nyní čeká léčba dlouhodobého zranění. „Chtěl bych se Radku Dosoudilovi omluvit, rozhodně jsem mu nechtěl ublížit,“ prohlásil Kweuke.

Už na dnešním zasedání disciplinární komise se pravděpodobně dozví, jaký trest za brutální zákrok dostane.

Dosoudilův návrat je možný až v roce 2014

Mladoboleslavský klub také upřesnil Dosoudilovu diagnózu. Po vyšetření v nemocnici je jasné, že se kvůli fraktuře holenní kosti, se do hry vrátí až v příštím kalendářním roce. Třicetiletý zadák se ještě ve středu večer v pražské motolské nemocnici podrobil operaci. K Dosoudilově štěstí předchozí vyšetření odhalilo, že alespoň lýtkovou kost zlomenou nemá.

"Radek dostal do holenní kosti zpevňující štěp, díky kterému by léčba a rekonvalescence mohla být urychlena třeba až o šest týdnů. Takže místo osmi měsíců by třeba mohl být zpátky za necelých sedm," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavského týmu Jiří Koros.

"I tak ale počítáme s tím, že se do hry zapojí nejdříve na začátku příštího kalendářního roku. Když to tedy dobře půjde. Všechno záleží na tom, jak se zlomenina bude hojit. Při vší smůle je ale dobré alespoň to, že Radkova lýtková kost vydržela," dodal Koros.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud