Jakub Dvořák
31. března 2016 • 04:57

Duel Sparty a Liberce: Zákeřnosti a strkanice Kováče s Bakošem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový náboj nemá ani ligové utkání! Ostré skluzy, nebezpečné zákroky a vše nadoraz. Pohárová odveta Sparty s Libercem byla pořádné maso. Nejdříve po sobě divoce vyjeli hostující Egon Vůch s Petrem Jiráčkem a o pár minut později chytil sparťanský obránce Radoslav Kováč pod krkem Marka Bakoše, poté co byl faulován loktem.



 „Beru agresivitu, ale tohle už je zákeřnost,“ zlobil se kouč Sparty Zdeněk Ščasný na soupeře. „O agresivitě v šatně nepadlo ani slovo,“ oponoval mu trenér Severočechů Jindřich Trpišovský.

Že to nebude procházka růžovým sadem, bylo jasné už od prvních minut. Na obou stranách hřiště byli k vidění zákroky, které volaly po karetním trestu. Některé sudí Jech dokonce přešel i bez přerušení hry a na obou lavičkách bylo živo.

Hra od podlahy pokračovala i ve druhém poločase. Když se situaci vyhrotila na tolik, že na hřišti začaly různé strkanice, nebál se jít do nebezpečného skluzu ani domácí útočník David Lafata.

„Vůbec mě to od Liberce nepřekvapilo,“ vypálil ze sebe sparťanský kouč Ščasný po utkání. „Opravdu ne. Takhle to u nich vždycky probíhá, ale jen proti nám,“ zlobil se. „Beru agresivitu, ale tohle už je zákeřnost a té tam dnes byla spousta. Několik zákeřných zákroků zezadu. Takový Martin Frýdek kolik toho schytal…“

Trenér Slovanu Jindřich Trpišovský však tvrdil opak. „O agresivitě před zápasem nepadlo v šatně ani slovo. My ani nejsme soubojové mužstvo. Spíš technické, rychlé. Chceme se prosadit fotbalovými věcmi,“ snažil se vysvětlit.

Jenže drsné souboje, po kterých po sobě vyjeli například hostující záložník Egon Vůch a domácí Petr Jiráček či sparťanský kapitán Radoslav Kováč s Markem Bakošem, připomínaly spíš, jako kdyby se hrálo španělské El Clásico, než odveta čtvrtfinále MOL Cupu. S tím souhlasil i Ščasný.

„Hráči na to byli upozorňovaní. Dlouho ten liberecký styl hry kousali, v závěru už to někteří neunášeli. Třeba Radek Kováč, ale přesně tohle před zápasem čekali,“ řekl na tiskové konferenci. „Radek dostal loktem. Tekla mu krev z nosu a pak si asi něco řekli no… Liberec takhle vnímá bohužel jen nás,“ povzdychl si po zápase i obránce Jakub Brabec.

Čím si sparťané vysvětlují, že Liberec hraje zákeřně jen proti Letenským? „Vysvětlení pro to mám, ale nebudu ho pouštět ven. Je naprosto jasné, ale u toho zůstaneme,“ zůstal Ščasný tajemný.

Zatímco sparťanský trenér byl plný zlosti, jeho protějšek se snažil situaci odlehčit. „Zápasy Sparty a Liberce měly vždy velký náboj, i před mým angažmá,“ řekl. „Na hřišti vzniknou různé situace. Ani jedno mužstvo nechce prohrát, ale musí to být v mezích fair play a furt je lepší, když se na hřišti něco děje, než když je to v uvozovkách balet,“ dodal na závěr.

Utkání mezi Spartou a Libercem plné plné ostrých soubojů
Utkání mezi Spartou a Libercem plné plné ostrých soubojů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud