26. listopadu 2022 • 19:50

Van Buren dal hattrick, pak bavil: Dám si pár piv... Teda hodně vody!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hattrickem poslal Liberec přes Olomouc (4:1) do dalšího kola poháru. „Jak to oslavím? Máme společnou večeři, tak si dám pár piv. Teda spíš hodně vody," narážel Mick van Buren vtipně na nedávný komentář Michala Krčmáře. Český biatlonista zkritizoval libereckého útočníka za to, když si chtěl dát pár piv po třígólovém představení v lize proti Teplicím (5:1). „Špatně!“



Následně se strhla nevídaná debata, která postupně bobtnala. Jedna strana tvrdě odsuzovala jakýkoli alkohol ve světě profesionálního sportu, druhá zase celou situaci zlehčovala.

„Pár piv není problém. Každý ví, co potřebuje,“ reagoval třeba Ladislav Šmíd. Bývalý hokejista Liberce, jenž si zahrál i ve slavné NHL.

Krčmář si přesto stál za svým: „Zajít na večeři je v pohodě, ale nevidím důvod, proč by si k tomu měli dávat alkohol? K čemu je ve sportu alkohol prospěšný? Absolutně k ničemu… Má jen negativa…“

Proto není divu, že tentokrát Van Buren radši plánoval mírnější oslavu. „Dám si hodně vody,“ usmíval se. Celou situaci bral s nadhledem. Dočká se pochvaly od Krčmáře?

Za výkony na hřišti by si to rozhodně zasloužil. „Asi můj nejvydařenější půlrok v životě, mám nejlepší formu v kariéře. Sedí mi, že hraju na pozici v útoku. Když dáte tři čtyři góly, pak to jede," líčil Van Buren, který v této sezoně FORTUNA:LIGY nastřílel devět branek.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud