21. srpna 2020 • 11:15

Pauly zasáhl do rasismu v Bítýšce. Pokuta a distanc? Prostě málo!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Funkcionář fotbalistů Veverské Bítýšky na Brněnsku Luboš Lajcman už zná trest za výstup ve víkendovém utkání 1. B. třídy. Za rasistické urážky rozhodčího zaplatí 15 tisíc korun a do konce podzimu nesmí na lavičku. Generální sekretář FAČR Jan Pauly reagoval, že trest je příliš mírný.



Luboš Lajcman podle brněnské disciplinárky „opakovaně urážel rozhodčího ponižujícími a rasistickými výroky, hanobícím rasu a náboženství a hrubými urážkami provedenými zvlášť hrubým způsobem.“ Za to dostal pokutu 15 tisíc korun a na 12 soutěžních zápasů nesmí v jakékoli funkci na lavičku, vzhledem k počtu týmů v soutěži to znamená celý podzim.

Pokutu 10 tisíc korun dostal i klub z Veverské Bítýšky za to, že urážkám nezabránil a za zkreslující údaje v zápise.

Trenér a funkcionář Lajcman se „proslavil“ při víkendovém zápase, kdy po sporně posouzeném faulu a následném vyloučení svého rodinného příslušníka na hřišti začal častovat rozhodčího Varola Ikizgüla rasistickými výroky „Táhni, teroristo islámskej. Bys nás tady všechny vystřílel,“ křičel podle zápisu o utkání.

Trest se ale může ještě změnit. „Je to prostě málo!“ napsal na Twitter generální sekretář FAČR Jan Pauly. „Naše předpisy umožňují generálnímu sekretáři, aby podal dovolání, a já svého práva využiji. Budu apelovat na exemplární potrestání,“ dodal.

K dění v zápase Veverská Bítýška – Kobeřice už se vyjádřil i jeho hlavní aktér. „Nebudu si hrát na svatýho, byl tam zákrok, on to blbě posoudil a já se neudržel. Byla to ode mě blbost,“ přiznal Brněnskému deníku Luboš Lajcman.

K urážkám ho kromě faulu mělo vyprovokovat i chování rozhodčího. „Začal přede mnou něco mluvit arabsky a pak zakřičel: Alláhu Akbar. Na to jsem reagoval,“ prohlásil. Rozhodčí Ikizgül přitom na Facebooku napsal, že vůbec není muslim.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud