Jakub Konečný
17. února 2011 • 23:04

ANALÝZA: Náhrada za Bonyho zatím s nulou!

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznamená Spartu odchod Bonyho Wilfrieda, jehož góly na podzim značnou měrou přispěly k postupu ze základní skupiny Evropské ligy? Nebo ho zimní posily Tomáš Pekhart a Andrej Kerič bez problémů nahradí? První ostrý zápas samozřejmě jasnou odpověď nedal, ale aspoň naznačil. Sparťanský útok se proti Liverpoolu neprosadil.



Úplně na hrotu sparťanského útoku se v chladném čtvrtečním podvečeru bil Leo Kweuke, z pozice pravého křídla či spíše záložníka se snažil prosadit Andrej Kerič. Druhý novic Tomáš Pekhart začal na lavičce náhradníků, na hřiště se dostal až v nastavení. Do útočné formace lze ještě počítat Václava Kadlece, to máme čtyři borce s jasným posláním – vstřelit gól.

Ani jednomu se to však nepodařilo. Ba co víc, sparťanští forvardi se za celý zápas neocitli ani v žádné vyložené šanci.

Nejlíp se určitě jevil Kweuke

Oba stopeři Liverpoolu – Jamie Carragher i Sotiris Kyrgiakos – na vlastní kůži několikrát pocítili, že srážka s tímto kamerunským obrem bolí. Čtvrt hodiny před koncem se dokonce Kweuke dostal po rohu ke střele, ale z otočky nedokázal vypálit dostatečně prudce, takže Pepe Reina jeho pokus ze slibné pozice s jistotou kryl.

Hodně práce obraně slavného anglického klubu nadělal i Kadlec, který pořádal nájezdy od levé postranní čáry. Škoda jen, že mu na hrbolatém hřišti několikrát zlomyslně uskočil míč, svou rychlostí mladý reprezentant na hosty platil.

Kerič zklamal a byl střídán

 

Zato Kerič na opačné straně zklamal. Jistě, post pravého záložníka mu není vlastní, ale přesto si svůj debut v rudém dresu za rámeček určitě nedá. Neměl svůj den, což avizovala už nehoda ze samého úvodu zápasu – po několika sekundách dostal Chorvat míčem do rozkroku a bolestí padl na zem.    

Pak už Kerič dělal čest označení koncový hráč – bohužel u něj každá akce Sparty opravdu končila. Byl nedůrazný, bez sebevědomí, neškodný. Příznačná pro toto tvrzení byla akce z druhého poločasu, kdy bývalý hráč Slovanu Liberec postupoval do rozhozené obrany Liverpoolu a mohl nahrát do nadějné příležitosti dvěma nabíhajícím spoluhráčům. Kerič však prováhal správný okamžik a nakonec dovedl nešikovně míč až do autu.

Zaslouženě byl prvním hráčem, kterého Jozef Chovanec střídal.

Marek Matějovský se chytá za hlavu po neproměněné šanci proti Liverpoolu
Marek Matějovský se chytá za hlavu po neproměněné šanci proti Liverpoolu

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud