10. prosince 2015 • 20:51

Loučení po divoké remíze! Plzeň hrála 3:3 s Villarrealem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se rozloučili s Evropskou ligou domácí remízou 3:3 s Villarrealem. Český mistr, který už byl bez šance na postup, zakončil skupinu E na třetím místě se čtyřmi body. Ve Štruncových sadech otevřel skóre z penalty Kolář, před pauzou srovnal Bakambu. Ve druhém poločase poslal hosty do vedení Dos Santos, na jehož gól odpověděl Kovařík. V poslední minutě sice skóroval Hořava, ale bod zajistil španělskému favoritovi ve čtvrté minutě nastavení kapitán Bruno. Plzeň alespoň ukončila sérii čtyř porážek v soutěži.



V plzeňské brance dostal Bolek přednost před Kozáčikem, v záloze Kučera nahradil zraněného Hrošovského a v útoku nastoupil Holenda místo nemocného Ďuriše.

Domácí začali výborně. V pokutovém území zahrál Jokič rukou a pokutový kop v osmé minutě proměnil Kolář, který poslal gólmana Barbosu na opačnou stranu.

Villarreal, který doma porazil Plzeň 1:0, mohl odpovědět po standardní situaci, ale Brunovu střelu si pohlídal Bolek. Ve 31. minutě po průniku Bakambua zakončoval Soldado z voleje nad břevno.

Pět minut před pauzou už hosté ve velké mlze vyrovnali. Bakambu si nejprve přehodil stopera Baránka, pak udělal kličku Bolkovi a snadno zakončil do odkryté branky.

Na fotbal nebylo ve Štruncových sadech díky mlze moc vidět
Na fotbal nebylo ve Štruncových sadech díky mlze moc vidět

Konžský útočník Bakambu běžel na začátku druhého poločasu podruhé sám na Bolka, jenž tentokrát jeho ránu dobře vyrazil. V 62. minutě španělský tým vývoj zápasu otočil, když se střídající Dos Santos z velkého úhlu nečekaně trefil na vzdálenější tyč.

Plzeň ale už za tři minuty odpověděla. Kopic z pravé strany odcentroval a Kovařík si mezi obránci našel místo k umístěné hlavičce. Vzápětí se míč znovu odrazil k volnému Kovaříkovi, jehož rána ale tentokrát k brance neprošla. Nadějný domácí brejk jeden na jednoho pak zkazil nepřesnou přihrávkou Kopic.

Utkání nabídlo ještě dramatický závěr. V poslední minutě sice krásnou střelou přiblížil Plzni vítězství Hořava, jenže po chybě v defenzivě vyrovnal v nastavení Bruno. Západočeši tak ve 23. soutěžním utkání pod trenérem Karlem Krejčím poprvé remizovali. Villarreal obsadil ve skupině druhé postupové místo za Rapidem Vídeň.

Branky: 8. Kolář z pen., 65. Kovařík, 90. Hořava - 40. Bakambu, 62. Dos Santos, 90.+3 Bruno. Rozhodčí: Chapron - Cano, Debart (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Kopic, Kučera - Jokič. Diváci: 10 071.

Plzeň: Bolek - Matějů, Hejda, Baránek, Limberský - Kučera (88. Procházka), Hořava - Kopic (83. Petržela), Kolář, Kovařík - Holenda (71. Mahmutovič). Trenér: Krejčí.

Villarreal: Barbosa - Rukavina, Musacchio, Ruiz, Jokič (43. Marín) - Samu (56. Dos Santos), Trigueros, Bruno, Castillejo (72. D. Suárez) - Bakambu, Soldado. Trenér: Marcelino.

Kolář: Ukázali jsme, že máme na to hrát se špičkovým týmem
Video se připravuje ...

Hořava: Klíč k postupu? Nezvládli jsme dvojzápas s Rapidem
Video se připravuje ...

Bolek: Venku jsme zaslouženě, postupu jsme nebyli ani blízko
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Villareal 14 9 3 2 23:13 30
2. Rapid Vídeň 8 5 0 3 10:16 15
3. Plzeň 6 1 1 4 8:10 4
4. Din. Minsk 6 1 0 5 3:11 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud