7. března 2019 • 12:15

Čech zpátky v Rennes. Počínal si tu jako Ronaldo, chválí ho bývalý kouč

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínky ožívají, mládí se vrací. Petru Čechovi zřejmě dnes večer (od 18:55) projedou hlavou myšlenky na léta strávená v Rennes, která ho nastartovala do světového fotbalu. Český brankář totiž krátce před ukončením kariéry hraje s Arsenalem v osmifinále Evropské ligy na půdě klubu, kde si vyzkoušel své první zahraniční angažmá.



Zápas Arsenalu s Rennes nabídne pořádně zajímavou zápletku. Šestatřicetiletý Petr Čech, který v létě ukončí fotbalovou kariéru, totiž zamíří na hřiště klubu, ve kterém poprvé ukázal, že dokáže uspět v zahraniční soutěži. Gólmanský talent se z Rennes následně přesunul do Chelsea, s níž zažil největší úspěchy kariéry včetně triumfu v Lize mistrů (2012), před čtyřmi lety pak zamířil do Arsenalu.

Nepůjde však o jedinou pikantnost vzájemného zápasu, Čech by se mohl na hřišti potkat s dalším gólmanem se zkušenostmi z českého národního týmu - Tomášem Koubkem, který ve francouzském klubu působí. Rennes se navíc v rámci skupinových bojů setkalo s Jabloncem trenéra Petra Rady (Rennes vyhrálo 2:1 a 1:0).

Petr Čech během svého prvního zahraničního angažmá. V Rennes na něj stále vzpomínají.
Petr Čech během svého prvního zahraničního angažmá. V Rennes na něj stále vzpomínají.

Čech z losu neskrýval na sociálních sítích radost, už krátce po jeho skončení napsal následující. „Když losuje týmy gólman, stávají se dobré věci." Stejná zpráva zazněla i ve francouzštině a španělštině, kterou brankář Arsenalu ocenil Andrése Palopa, bývalého gólmana Sevilly, který tahal lístky z osudí. Zároveň připojil hashtag jako důkaz přátelství s bývalým gólmanským kolegou z branže.

Odchovanec Blšan v dresu Rennes působil mezi lety 2002 až 2004 a nastoupil k 70 ligovým duelům. Ve 24 případech udržel čisté konto.

Na jeho adresu se vyjádřil i bývalý trenér Rennes Laszlo Bölöni. „Byl nejlepším gólmanem, kterého jsem kdy koučoval. Na svých šestnácti metrech dělal to samé jako Ronaldo, akorát v opačném smyslu."

Do konce Čechovy kariéry zbývá devět posledních duelů anglické Premier League. V posledním zápase Arsenal nastoupí na hřišti Burnley, očekávat lze přitom derniéru uznávaného rodáka z Plzně.

Čech oznámil, že ukončí kariéru. Jaké jsou okolnosti jeho rozhodnutí?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud