Jakub Dvořák
28. května 2019 • 19:30

Napětí kolem Čecha, na tréninku chytal. Emery: Chci pro něj něco udělat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BAKU | Den D se blíží! Brankář Petr Čech se ve středu rozloučí v Baku v rámci finále Evropské ligy s profesionální kariérou. Bude to přímo na hřišti, nebo v roli náhradníka? Zásadní otázka zůstává stále nezodpovězena. „Chci pro něj udělat něco důležitého. A je jedno, jestli bude chytat, nebo sedět. Je to úžasný muž a opravdový gentleman,“ prohlásil kouč Unai Emery před soubojem s Chelsea.



Góly

Domácí: 49. Giroud, 60. Pedro, 65. E. Hazard, 72. E. Hazard

Hosté: 69. Iwobi

Sestavy

Domácí: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić (76. Barkley) – Pedro (71. Willian), Giroud, E. Hazard (89. Zappacosta).

Hosté: Čech – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal (66. Guendouzi) – Maitland-Niles, Torreira (67. Iwobi), Xhaka, Kolašinac – Özil (77. Willock) – A. Lacazette, Aubameyang.

Náhradníci

Domácí: Caballero, Cumming, Alonso, Barkley, Higuaín, Zappacosta, Willian, Cahill, Ampadu, McEachran, Gallagher

Hosté: Iliev, Leno, Alnaní, Lichtsteiner, Iwobi, Mustafi, Welbeck, Jenkinson, Guendouzi, Nketiah, Willock, Saka

Karty

Domácí: Pedro, Christensen

Rozhodčí

Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (vš. ITA)

Stadion

Baku Olympic Stadium, Baku (AZE)

Když přišel na trávník Olympijského stadionu v Baku, byl úsměv od ucha k uchu. Trenér brankářů Arsenal házel jeden vtip za druhým a dvojice Čech, Leno se mohla potrhat smíchy. Zatím... Zda oběma zůstane úsměv ve tváři i ve středu večer, se teprve uvidí.

„Kdo bude hrát, řeknu hráčům až v den zápasu,“ reagoval trenér Unai Emery ještě před tréninkem na dotaz, zda bude Čech v základní sestavě.

Zajímavé však bylo při modelovém utkání na tréninku sledovat, že se duo Bernd Leno, Dejan Iliev v brance střídalo a česká ikona byla stále v zápřahu.

„Petr je úžasný muž, profesionál. Nesmírně si ho vážím a i proto pro něj chci na závěr jeho kariéry udělat něco důležitého. Ať už nastoupí, nebo ne,“ pokračoval Emery.

Petr Čech na tréninku Arsenalu před finále Evropské ligy proti Chelsea v ázerbájdžánském Baku
Petr Čech na tréninku Arsenalu před finále Evropské ligy proti Chelsea v ázerbájdžánském Baku

Zatímco o deset let mladšího Němce Lena ještě čeká dlouhá kariéra, rodák z Plzně se ji po 20 letech na top úrovni rozhodl ukončit. To, že jej fotbalový osud v květnu svede proti Chelsea, však Čech v zimě, kdy své rozhodnutí oznámil, ještě vůbec netušil.

„Dostat se v posledním zápase do finále evropského poháru a hrát proti klubu, ve kterém jsem dlouho působil, vyhrál všechny možné trofeje a lámal rekordy, to je trochu hříčka osudu,“ uvedl český gólman před zápasem.

Trenér Unai Emery v posledních měsících rozdělil Lenovy a Čechovy role jasně: mladší chytal Premier League, druhý zase dovedl Arsenal až do finále Evropské ligy. Po informaci, že má jít Čech pracovat do Chelsea, ale kouč mlží. Když měl Španěl den před zápasem říct, zda to tak bude i v posledním utkání sezony, cukal se.

„Proč bychom Petrovi nemohli důvěřovat?" obořil se na jeden z dotazů "Zaslouží si naši důvěru. Jeho kariéra mluví za vše. Obrovsky jej respektuju. Neustále se chová jako velký profesionál a navíc je to úžasný člověk,“ zopakoval Emery.

Jak se rozhodne?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud