27. února 2020 • 23:34

Deliho vyloučení a debakl Brugg. Vrba na Interu neuspěl, končí i Arsenal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Krmenčík se ani v odvetě Evropské ligy proti Manchesteru United nedostal na hřiště. Jeho Bruggy odnesly zápas tvrdou prohrou 0:5, pod kterou se podepsalo vyloučení Simona Deliho v 23. minutě za hru rukou. Ludogorec Razgrad pod vedením Pavla Vrby předvedl na San Siru proti Interu Milán zlepšený výkon oproti minulému týdnu, i tak ale padl 1:2.



Finálovou účast z minulé sezony neobhájí Arsenal, který po dramatickém prodloužení doma prohrál 1:2 s Olympiakosem. Londýnský celek v Řecku vyhrál 1:0, ale v normální hrací době dal v odvetě jedinou branku Pape Cissé a zápas zamířil do prodloužení.

V něm sedm minut před koncem vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang, ale poslední slovo patřilo Olympiakosu. V poslední minutě se po centru dostal za obranu Júsuf El Arabi a díky vyššímu počtu branek vstřelených na hřišti soupeře poslal řecký celek do osmifinále.

Zápas Interu s Razgradem se hrál na zavřeném stadionu kvůli obavám z šíření koronaviru, který si v Itálii vyžádal už 17 obětí. Vrbův Ludogorec sice v 26. minutě otevřel skóre, ale Nerazzurri ještě do přestávky výsledek otočili. Ve 32. minutě vyrovnal Cristiano Biraghi, v nastavení první půle přidal druhou branku Romelu Lukaku a po pauze si Inter postup pohlídal.

Za brankářský zákrok rukou viděl Simon Deli červenou kartu
Za brankářský zákrok rukou viděl Simon Deli červenou kartu

Do osmifinále prošel také Manchester United, přestože proti Bruggám na poslední chvíli přišel o zraněného útočníka Antohnyho Martiala. Domácím to ale nijak nevadilo a už v prvním poločase třemi góly vykročili za postupem. Pomohlo jim k tomu i brzké vyloučení bývalého stopera Slavie Simona Deliho.

V závěru zápasu završil dvěma góly vysokou výhru United Fred. Útočník Michael Krmenčík sledoval debakl Brugg pouze z lavičky, na Old Trafford se český reprezentant na hřiště nedostal.

Se soutěží se rozloučil Ajax, který doma prohrál 1:2 s Getafe a nedokázal vymazat ztrátu 0:2 z prvního zápasu. Zatímco španělský celek tak prožívá povedený návrat do pohárů po deseti letech, Ajax po vyřazení v základní skupině Ligy mistrů, kde v minulé sezoně došel až do semifinále, skončil v Evropské lize hned na první překážce.

Góly

Domácí: 27. B. Fernandes, 34. Ighalo, 41. McTominay, 82. Fred, 90+3. Fred

Hosté:

Sestavy

Domácí: Romero – Wan-Bissaka, Maguire (C), Bailly, Shaw – McTominay (72. Greenwood), Fred – D. James (46. Chong), B. Fernandes (65. Lingard), Mata – Ighalo.

Hosté: Mignolet – Mata (62. Mitrović), Mechele, Deli, Ricca – Kossounou, Vanaken (C), Rits (79. De Ketelaere) – Tau (62. Diatta), Okereke, De Cuyper.

Náhradníci

Domácí: de Gea, Lindelöf, Williams, Matić, Lingard, Chong, Greenwood

Hosté: Horvath, Mitrović, Sobol, De Ketelaere, Schrijvers, Krmenčík, Diatta

Karty

Hosté: Deli (č)

Rozhodčí

Serdar Gözübüyük – Charles Schaap, Jan de Vries (vš. NED)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Góly

Domácí: 32. Biraghi, 45+4. R. Lukaku

Hosté: 26. Cauly

Sestavy

Domácí: D. Padelli – D'Ambrosio (76. Bastoni), Ranocchia (C), Godín – Moses, Barella (46. Brozović), Valero, Eriksen, Biraghi – R. Lukaku (62. S. Esposito), Alexis Sánchez.

Hosté: P. Iliev – Cicinho, Grigore, Terziev, Nedjalkov – Marcelinho (83. Dan Biton), Djakov (C), Badji – Wanderson (70. Tchibota), Keșerü (64. Świerczok), Cauly.

Náhradníci

Domácí: Stanković, Vecino, Esposito, Škriniar, Bastoni, Brozović, Candreva

Hosté: Stojanov, Tawatha, Biton, Świerczok, Tchibota, Moţi, Ikoko

Karty

Domácí: D'Ambrosio

Hosté: Wanderson

Rozhodčí

Siebert – Seidel, Foltyn (GER)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Postoupili AS Řím, Basilej i Basaksehir

Fotbalisté AS Řím uhájili náskok z prvního utkání 2. kola Evropské ligy, v odvetném zápase remizovali v belgickém Gentu 1:1 a postoupili do další fáze soutěže. Postup slaví také Wolverhampton, který jde navzdory prohře 2:3 s Espaňolem Barcelona dál díky lepšímu celkovému skóre.

Gent šel do vedení zásluhou Jonathana Davida v 25. minutě, čímž v ten moment vyrovnal stav dvojutkání, neboť první zápas vyhrál italský celek 1:0. AS Řím odpověděl o čtyři minuty později, kdy se z rychlého úniku prosadil Justin Kluivert. Římský tým postupem potvrdil svou úspěšnost v 2. kole Evropské ligy, dál dokázal projít ve 14 z 16 případů.

Wolverhampton musel v Barceloně dvakrát dotahovat. Na branky Jonathana Calleriho odpovídal Adama Traoré a Matt Doherty. Vyrovnané utkání strhl na stranu domácích v nastaveném čase druhého poločasu završeným hattrickem Calleri, na postup to však aktuálně poslednímu týmu španělské ligy nestačilo.

Wolfsburg se stal prvním německým týmem, který neprohrál devět po sobě jdoucích utkáních v Evropské lize. Utkání proti švédskému Malmö ovládl 3:0 a postoupil.

Hektické utkání sledovali diváci v tureckém Istanbulu, kde nastoupil Basaksehir proti Sportingu Lisabon. Rozhodlo až prodloužení, do kterého zápas poslala branka křídelníka domácích Edina Viščy v 92. minutě. Bosenský reprezentant pak zápas rozhodl, když se dvě minuty před koncem prodloužení trefil z pokutového kopu a posledního tureckého zástupce v soutěži poslal dál.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Espaňol Barcelona - Wolverhampton 3:2 (1:1)
Branky: 16., 57. z pen. a 90.+1 Calleri - 22. Traoré, 79. Doherty. První zápas 0:4, postoupil Wolverhampton.

Malmö - Wolfsburg 0:3 (0:1)
Branky: 42. Brekalo, 65. Gerhardt, 69. Joao Victor. První zápas 1:2, postoupil Wolfsburg.

Gent - AS Řím 1:1 (1:1)
Branky: 25. David - 29. Kluivert. První zápas 0:1, postoupil AS Řím.

FC Porto - Leverkusen 1:3 (0:1)
Branky: 65. Marega - 10. Alario, 50. Demirbay, 58. Havertz. ČK: 85. Soares (FC Porto). První zápas 1:2, postoupil Leverkusen.

Basilej - APOEL Nikósie 1:0 (1:0)
Branka: 38. Frei z pen. První zápas 3:0, postoupila Basilej.

LASK Linec - Alkmaar 2:0 (1:0)
Branky: 44. z pen. a 50. Raguz. ČK: 88. Wiesinger (LASK Linec). První zápas 1:1, postupuje LASK Linec.

Basaksehir - Sporting Lisabon 4:1 po prodl. (2:0, 3:1)
Branky: 90.+2 a 118. Višča, 31. Škrtel, 45. Aleksič - 68. Vietto. První zápas 1:3, postoupil Basaksehir.

Inter Milán - Ludogorec Razgrad 2:1 (2:1)
Branky: 32. Biraghi, 45.+4 Lukaku - 26. Oliveira-Souza. První zápas 2:0, postoupil Inter Milán.

Benfica Lisabon - Šachtar Doněck 3:3 (2:1)
Branky: 9. Pizzi, 36 Días, 47. Silva - 12. vlastní Días, 49. Stěpaněnko, 71. Alan Patrick. První zápas 1:2, postoupil Šachtar Doněck.

Ajax Amsterdam - Getafe 2:1 (1:1)
Branky: 10. Danilo, 63. vlastní Oliveira - 5. Mata. První zápas 0:2, postupil Getafe.

Celtic Glasgow - FC Kodaň 1:3 (0:0)
Branky: 82. Edouard z pen. - 51. Santos, 85. Biel, 88. N´Doye. První zápas 1:1, postoupila Kodaň.

FC Sevilla - Kluž 0:0
ČK: 90.+1 Bordeianu (Kluž). První zápas 1:1, postupila Sevilla.

Arsenal - Olympiakos Pireus 1:2 po prodl. (0:0, 0:1)
Branky: 113. Aubameyang - 53. Cissé, 119. El Arabi. První zápas 1:0, postoupil Olympiakos.

Manchester United - FC Bruggy 5:0 (3:0)
Branky: 82. a 90.+3 Fred, 27. Fernandes, 34. Ighalo, 41. McTominay. První zápas 1:1, postoupil Manchester United.

Odvetné utkání Salcburk - Frankfurt bylo kvůli hrozbě orkánu odloženo.

V Salcburku se nehrálo

Kvůli hrozbě orkánu se ve čtvrtek nehrálo odvetné utkání 2. kola Evropské ligy mezi fotbalisty Salcburku a Frankfurtu. UEFA zápas přesunula na pátek od 18 hodin, takže se uskuteční několik hodin po losu osmifinále. Eintracht první zápas na domácím hřišti vyhrál jednoznačně 4:1.

O odložení zápasu se rozhodlo na čtvrteční krizové schůzce, které se zúčastnili zástupci obou klubů, UEFA, místních úřadů a salcburské policie. Večer se očekával vítr s nárazy o rychlosti až 120 km/h, jenž by neumožnil bezpečný příjezd a odjezd fanoušků. Očekával se vyprodaný stadion s 29.000 diváky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud