25. listopadu 2020 • 16:35

Protesty fandů Celtiku! Chtějí konec trenéra, ten baží po výhře ze Sparty

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Celticu Neil Lennon nespokojené fanoušky, kteří dnes protestovali před stadionem v Glasgow a domáhali se odstoupení devětačtyřicetiletého kouče, neřeší. Myslí jen na čtvrteční zápas Evropské ligy se Spartou, ve kterém se jeho tým pokusí odčinit domácí debakl 1:4 a oživit šanci na postup ze skupiny.



Porážka se Spartou byla pro Celtic nejvyšší domácí prohrou v Evropské lize a jejím předchůdci Poháru UEFA. Lennonův tým ve skupině zatím získal jen bod a nedaří se mu ani ve skotské lize, ve které na druhém místě ztrácí na vedoucího rivala Rangers jedenáct bodů.

Některým fanouškům proto došla trpělivost a v obavách, že špatná forma by klub mohla připravit o šanci na zisk desátého titulu za sebou, ve středu protestovali před stadionem. „Mrzí mě to, ale fanoušci mají na názor právo. A je mi jasné, že ne u všech budu oblíbený,“ řekl Lennon při dnešní videokonferenci.

„Nezačali jsme špatně, v lize jsme prohráli jen jeden zápas. Máme nějaké remízy, ale není to tak hrozné, jak někteří lidé tvrdí. Ano, můžeme hrát lépe. Ale panuje tady spíš hysterie a panika, na které se podepisuje i to, že fanoušci nesmí na zápasy,“ uvedl devětačtyřicetiletý kouč.

Lennon získal s Celticem pět titulů jako hráč a další přidal jako trenér v letech 2012, 2013, po návratu k týmu s ním triumfoval i v posledních třech sezonách. Ted se však kvůli špatným výsledkům stal terčem kritiky, jež zesílila po nedělní remíze 2:2 s Hibernianem, kterou Celtic zachránil až v nastavení.

Kouč Celtiku Neil Lennon nemá na růžích ustláno, fanoušci chtějí jeho konec
Kouč Celtiku Neil Lennon nemá na růžích ustláno, fanoušci chtějí jeho konec

Napětí by mohla uvolnit výhra nad Spartou, nicméně Lennon chce především odčinit tři týdny starý debakl v Evropské lize. „Chápu, že fanoušci jsou nervózní. Je to pro ně nová situace, stejně jako pro některé hráče. Ale mně to nevadí, já jsem měl tenhle tlak vždycky rád,“ řekl Lennon.

„Mě zajímá pouze naše šance na postup, kterou udržíme, jen když v Praze vyhrajeme,“ uvedl. „Zápas doma pro mě byl největší zklamání za poslední dobu. To se nesmí opakovat. Musíme tu porážku odčinit. Naše výkony se od té doby zlepšily a věřím, že se to ukáže i ve čtvrtek v zápase,“ dodal.

Góly

Domácí: 26. Hancko, 38. Juliš, 80. Juliš, 90+4. Plavšić

Hosté: 15. Edouard

Sestavy

Domácí: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (67. Souček) – Vindheim, Trávník (76. Ladislav Krejčí st.), Dočkal (C), Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Juliš (86. Minčev), Moberg Karlsson (86. Plavšić).

Hosté: Bain – Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt – S. Brown (C) (66. Rogic), C. McGregor – R. Christie, Ntcham, M. Elyounoussi – Edouard (82. Klimala).

Náhradníci

Domácí: Heča, Holec, Souček, Krejčí st., Minčev, Lischka, Vitík, Plavšić, Wiesner, Gabriel, Gelašvili

Hosté: Barkas, Hazard, Ajeti, Bitton, Taylor, Duffy, Frimpong, Klimala, Henderson, Rogic

Karty

Domácí: Vindheim, Ladislav Krejčí ml., Souček

Rozhodčí

Stieler – Pickel, Schaal (vš. Německo)

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Jarošík vzpomíná na Celtic: To nebyl fotbal pro mě. Má Sparta šanci?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud