27. listopadu 2020 • 05:00

Smrtící ofenzivní letka, dvojí tvář Nity i vykoupení. Co ukázala Sparta?

Autor: jav, apr
Vstoupit do diskuse
18
  • Video se připravuje ...

    Po dvou ligových prohrách zabrali. Fotbalisté Sparty si podruhé smlsli v Evropské lize na Celtiku Glasgow. Stejně jako ve Skotsku, tak i na Letné zvítězili 4:1. Trenéru Václavu Kotalovi vyšel tah s brankářem Florinem Nitou, svůj výkon pozdvihl oproti předchozím týdnům také kapitán Bořek Dočkal. Řádilo také ofenzivní duo Juliš – Karlsson. Co ukázal čtvrteční zápas Sparty?

  • Dvojí tvář Nity

    Stejně jako na Celtiku dostal šanci na úkor Milana Heči. Volba trenérskému štábu Sparty na rumunského gólmana vyšla na výbornou. Byť v úvodu předvedl kiks při odkopu a chvíli na to byl bezmocný při gólové střele Édouarda. Poté ale Spartu několikrát podržel. Vytáhl k tyči mířící trestný kop Édouarda, téhož hráče zvládl vychytat i ve chvíli, kdy dostal nabito na malé vápno. Nita se stihl přesunout a šanci zlikvidovat. Jakmile měl něco řešit rukama, byl jistý v kramflecích.

    V brance dostal šanci se ukázat Florin Nita V brance dostal šanci se ukázat Florin NitaFoto Pavel Mazáč/sport

  • Stavební kámen smolařem

    Dávid Hancko zažil zvláštní comeback. U inkasované branky ho doslova vymotal Édouard, osamocený slovenský stoper neměl nárok. Jinak ale působil jistě, míče mu neodskakovaly a dokázal hru Letenských uklidňovat. Přidal i nadstavbu v podobě branky na 1:1, která Spartu nastartovala v cestě za výhrou. Stihl však odehrát jen 64. minut, pak jej z trávníku dostalo zranění.

    Dávid Hancko zažil zvláštní zápas Dávid Hancko zažil zvláštní zápasFoto Pavel Mazáč/sport

  • Probuzený lídr

    Schytával to. Ze všech stran. Za výkony ve Spartě i národním týmu. Bořek Dočkal za sebou nemá zrovna jednoduché týdny, ve čtvrtek večer ale všem pochybovačům poslal jasný vzkaz. S páskou na ruce byl tou vůdčí postavou, jak se od něj očekává. Part s Celtikem zvládl bravurně. Nejen, že si připsal dvě asistence, ale taky zvládl pracovat do defenzivy a naběhat spoustu kilometrů. Pokud by si tuhle laťku udržel, ona kritika rychle utichne. Nebyl by k ní totiž vůbec žádný důvod.

    Lukáš Juliš se proti Celtiku trefil po nádherné nahrávce Bořka Dočkala Lukáš Juliš se proti Celtiku trefil po nádherné nahrávce Bořka DočkalaFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Smrtící ofenzivní letka

    Vzpomínáte, co před třemi týdny provedli Lukáš Juliš s Davidem Mobergem Karlssonem ve Skotsku? Nyní se jim něco podobného povedlo i v domácí odvetě. Jejich kooperace na hrotu znovu klapala, nádherně to dokumentovala třetí branka. Seveřan si nabral balon, prolétl za záda obránců a nádherně ho naservíroval parťákovi. Juliš se do míče bez rozpaků opřel placírou a z voleje pojistil cenný triumf. Proti slavnému sokovi nasázel ve dvou duelech už pět gólů, spolupráce s hravým Karlssonem mu sedí náramně. Domácí soutěž je něco jiného, i v ní by ale tohle spojenectví třeba mohlo zafungovat.

    Lukáš Juliš dal Celtiku pět gólů Lukáš Juliš dal Celtiku pět gólůFoto Pavel Mazáč/sport

  • Plechatého vykoupení

    Po výbuchu s Dynamem byl stejně jako rada dalších hráčů Sparty na indexu. Na rozdíl od Milana Heči či Davida Lischky ovšem Dominik Plechatý důvěru od trenéra opět dostal. A splatil jí měrou vrchovatou. Hlavně v prvním poločase byl velice aktivní v podpoře ofenzivy. Uplatnil svou rychlost, dovolil si kličku a vyvezení balonu, odvaha v jeho výkonu hrála prim. I směrem dozadu byl mnohem pevnější. Viditelně pookřál po boku zkušenějších parťáků Davida Pavelky s Dávidem Hanckem a dal jasně najevo, že stojí za to s ním nadále pracovat. Potenciál mu určitě nechybí.

    Dominik Plechatý vykoupil špatný výkon proti Budějovicím Dominik Plechatý vykoupil špatný výkon proti BudějovicímFoto Martin Sekanina

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud