12. prosince 2020 • 04:55

Vysvědčení českých týmů v EL: Slavia není v pozici premianta sama

Autor: jam, dvo, ros
Vstoupit do diskuse
2
  • Jak si vedly české kluby v ELJak si vedly české kluby v ELFOTO: koláž iSport.cz

    Základní skupiny Evropské ligy jsou minulostí. Česko mělo v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži tři zástupce a ani jeden se neztratil, byť se nakonec na jaře představí jen Slavia. Sešívaní do posledního zápasu bojovali o vítězství ve skupině, Sparta zaujala demolicemi Celtiku a Slovan Liberec se zase dokázal popasovat se všemi komplikacemi. Podívejte se na jejich hodnocení. 

  • Slavia 1-

    Z nelehké skupiny chtěla Slavia postoupit, a tenhle smělý cíl se jí povedlo naplnit už kolo před koncem základní skupiny. Výtečná práce. Nejhodnotnější výkony předvedla parta trenéra Jindřicha Trpišovského v obou vítězných zápasech proti Nice, pojistkový duel s Beer Ševou zvládla zkušeně. Ukázala, že i přes měnící se sestavu dokáže hrát stejný fotbal, a potvrdila svou pozici v Evropě. Našla tu Abdallaha Simu, fenomén posledních týdnů. Kaňkou jsou totálně nezvládnuté zápasy v Izraeli a v Leverkusenu.

    Slávistický záložník Nico Stanciu vstřelil branku v zápase Evropské ligy proti Beer Ševě Slávistický záložník Nico Stanciu vstřelil branku v zápase Evropské ligy proti Beer ŠevěFoto Pavel Mazáč / Sport

  • SPARTA 2-

    Není to na slavení, ani pár facek. Vždyť hned deset mladých sparťanů zažilo boje ve skupině vůbec poprvé. Přitom zrovna rudá omladina v Evropě nezklamala. Výhra na Celtiku a vyrovnaná domácí partie s AC Milán budiž tomu důkazem. Velké plus si Letenští zaslouží za boj o postup. Ještě v pátém kole měli naději. Výrazně k tomu pěti góly přispěl Lukáš Juliš. Spartu však do jara nepustily zpackané bitvy na San Siru a s Lille. Přehrát top celky ze Serie A a Ligue 1 v plné palbě bylo pro Pražany abnormálně složité.

    EL: Mladíci Sparty nezklamali, Slavia narazila v Leverkusenu a sedmý bod pro Liberec
    Video se připravuje ...

  • LIBEREC 1-

    Liberec koeficientu chyběl, po čtyřech letech na severu zase ukázali, že i v improvizovaných podmínkách mohou vykouzlit velké věci. Už postup přes tři nepříjemná předkola byl daleko nad plánem, sedm bodů v základní skupině počínání nejpodceňovanějšího zástupce jen podtrhlo. Trochu mrzí dva venkovní debakly od favoritů skupiny, v kontextu koronaviru a ostatních výsledků ale žádná hanba. Takže díky za příspěvek českému fotbalu a zase za rok…

    Júsuf v utkání proti CZ Bělehrad Júsuf v utkání proti CZ BělehradFoto Michal Beránek (Sport)

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud