22. října 2021 • 05:00

Lyon vycítil strach, skvělý Nita i Haraslín v ráži. Co ukázala Sparta?

Vstoupit do diskuse
12
  • Co ukázala Sparta s Lyonem?Co ukázala Sparta s Lyonem?FOTO: koláž iSport.cz

    Mohl to být další velký večer v krátké době. Letná bouřila. Sparta vedla v prvním poločase nad Lyonem 2:0 a směřovala k senzaci. Ovšem francouzské mužstvo se nevzdalo. Velkým obratem došlo k výhře 4:3 a Pražané dumali nad tím, jak si mohli nechat utéct tak skvěle rozjetou partii. „Nezasloužili jsme si prohrát,“ smutnil autor dvou branek Lukáš Haraslín. Co všechno čtvrteční duel Evropské ligy ukázal?

  • Haraslínova hvězda stoupá

    Muž velkých zápasů. Chlapík, jehož výkonnost s důležitostí okamžiku letí strmě vzhůru. Přesně někoho takového Sparta potřebovala a v létě ho i našla. Lukáš Haraslín zkraje října jediným gólem rozsekl derby se Slavií. Ve čtvrtek večer si pak vzal na mušku i slavný Lyon. A rozhodně ho nešetřil. Potřeboval totiž necelých dvacet minut, aby mu zasadil dvě drtivé rány. Pětadvacetiletý křídelník tak potřeboval pouze necelých šest týdnů na to, aby se ukotvil v rudém dresu. A stal se jednou z opor Pražanů. Čísla ostatně nelžou: devět zápasů, tři góly, dvě asistence. Jen škoda, že galapředstavení proti Francouzům nevedlo k bodové těžbě. „Nezasloužili jsme si prohrát. Dát Lyonu tři góly a nevyhrát... Nesmíme to ale brát negativně, naopak se od tak slušného výkonu odrazit dál. Stále máme před sebou tři zápasy ve skupině a já doufám, že to nebudou poslední tři zápasy v pohárech v této sezoně,“ pronesl slovenský reprezentant.

    Lukáš Haraslín slaví trefu proti LyonuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Smutný hrdina Nita

    Zápas měl rozjetý na top výkon. Jenže vývoj zápasu byl proti. Ač inkasoval čtyři branky, patřil k nejlepším sparťanům na hřišti. Pochytal tutovky Kadewereho, Emersona a dvakrát i Aouara. Občas mu pomohla i branková konstrukce. Při gólech ho naopak spoluhráči nechali na holičkách. „Lyon kvalitu měl, ale gólům jsme rozhodně mohli zabránit. Nebránili jsme to dobře,“ přiznal kapitán David Pavelka. Několikrát si mrštný Rumun dokonce dovolil drzou kličku při presinku soupeře. V poslední době se mu daří a na jeho sebevědomí je to znát.

  • Lyon vycítil strach

    Pavel Vrba na lavičce nevěřil vlastním očím. Ve 4. minutě úvodní trefa Lukáše Haraslína. O čtvrt hodiny druhá. A Lyon stále nic. Sparta vypadala, že předvede další zkušený a precizní výkon jako proti Rangers či Slavii. Ovšem s náskokem jako by hráči v rudých dresech polevili a hosté vycítili šanci. Šlápli do pedálu a už se to vezlo. Do poločasu vyrovnal Ekambi. Do druhé půle naskočili pravidelní členové základní jedenáctky, které táhl výborný Lucas Paquetá. A sparťané nestíhali. „Lyon ukázal velkou sílu a kvalitu na balonu,“ uznal obránce Ondřej Čelůstka. „Jako by je nakoplo, že jsme je nechali hrát,“ přidal se Lukáš Haraslín. Těžce se hledala slova i Pavlu Vrbovi. „Byl to pro diváky určitě zajímavý zápas, ale mě samozřejmě mrzí, že když doma vedete 2:0, že z toho nakonec nic není.“

    Lyon otočil z 0:2 na 3:2Foto ČTK

  • Ach ti Francouzi

    Ani do třetice to nevyšlo. Sparta během posledních 12 měsíců narazila na tři elitní kluby Ligue 1. Stejně jako s Lille a Monakem ani tentokrát nenašla cestu, jak nad francouzským soupeřem vyhrát. Paradoxně proti Lyonu byla nejblíže k vítězství, když v prvním poločase vedla 2:0. „Jsme zklamaní, dneska jsme si nezasloužili prohrát. Dát Lyonu tři góly a nevyhrát... Nesmíme to brát negativně, ale naopak se od tak slušného výkonu odrazit dál,“ hledal pozitiva autor dvou branek Lukáš Haraslín.

    Sparta vs kluby z Francie za poslední rok

    Lille (1:4, 1:2)

    Monaco (0:2, 1:3)

    Lyon (3:4)

  • LK37: Návrat ve velkém stylu

    Do ostrého zápasu naskočil naposledy na konci července. Pak si Ladislav Krejčí mladší poranil sval, původně měl chybět v řádu týdnů. Absence se ovšem i kvůli uspěchanému pokusu o návrat v první polovině září protáhla na téměř tři měsíce. Ve čtvrtek večer definitivně skončila, mladý záložník naskočil do bitvy v Evropské lize s Lyonem. Zvládl dvacet minut a comeback korunoval krásným gólem hlavou, kterým v prodloužení korigoval na konečných 3:4. Krejčího návrat představuje pro trenéra Pavla Vrbu a celou Spartu zásadní zprávu. Brněnský rodák se totiž vypracoval v hlavní opory mužstva. S talentovaným středopolařem na hřiště budou Pražané ještě silnější.

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud