Radek Špryňar
8. března 2024 • 15:20

Hloupý zkrat Dioufa. Vyloučen byl správně, ačkoli se Trpišovský divil

Vstoupit do diskuse
66
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slušný začátek zápasu ze strany Slavie, dvě interesantní možnosti k odzátkování skóre a hutné sbírání sebedůvěry na trávníku ikonického San Sira. V šestadvacáté minutě však přišla rána. Sešívaní si sami, a do značné míry vlastní hloupostí, podrazili do té doby silné nohy. Za smírného stavu 0:0 zajel Malick Diouf do Christiana Pulišiča a byl vyloučen. Výsledek prvního duelu osmifinále Evropské ligy znáte. I přes srdnatý odpor pád 2:4...



Na tiskové konferenci v útrobách veleslavného stadionu se Jindřich Trpišovský durdil. S červenou kartou pro devatenáctiletého Senegalce nesouhlasil. „Když je červená karta ve 30. minutě, musí být jasná. A o tom teď momentálně nejsem přesvědčený,“ rozhněvaně koulel očima. „Ještě jsem to neviděl znovu, jenom v reálu. Rozhodčí si to podle pravidel obhájí, byl nekompromisní a červenou posvětil i VAR. O půli se tomu však divili i domácí hráči.“

Až se Trpišovský podívá na opakované záběry, zřejmě pochopí, proč se turecký sudí Halil Umut Meller okamžitě rozhodl pro nejpřísnější postih. Dioufův faul totiž spadá přesně do šuplíku tvrdých zákroků, které chce UEFA z bojišť vymýtit, a po rozhodčích požaduje zcela neústupné jednání.

Senegalec sice nezasáhl Pulišiča nataženou nohou, nicméně fauloval ve vysoké intenzitě, podrážkou kopačky trefil stojnou nohu záložníka AC Milán, kotník se následně prohnul do nepřirozené polohy. Deník Sport vyzval k názoru i dva tuzemské pravidlové experty, byť nechtěli být citovaní, jednohlasně se přiklonili na stranu Mellera.

Mladý Senegalec je k červeným trestům náchylný. V minulé sezoně, to ještě hrával za norské Tromsö, byl ze hřiště předčasně odvelen dvakrát v pouhých patnácti startech. Jednou v lize, pak i v domácím poháru. „Hodně jsme spolu o tom mluvili,“ přitakal Trpišovský.

Diouf se však zatím nepoučil. V prvním utkání osmifinále Evropské ligy předvedl zkrat z kategorie hloupých. Fauloval relativně daleko od nebezpečné zóny. Ve chvíli, kdy rival teprve rozjížděl ofenzivní akci. „Na žlutou ten zákrok byl, ale i kdyby dostal jen tu, budu na něj naštvaný. Bylo to zbytečné,“ přiznal Trpišovský.

Čtvrteční odvetu bude Malick Diouf sledovat pouze z tribuny.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
66

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud