6. listopadu 2008 • 23:30

Slávisté si vyčítali spálené šance

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický klub Aston Villa se stal prvním týmem, který odčaroval kouzlo nového stadionu v pražském Edenu a dokázala tam získat skalp domovské Slavie.



Její hráči proto byli po nepovedeném vstupu do základní skupiny Poháru UEFA zasmušilí a po prohře 0:1 litovali dvou věcí: smolné inkasované branky a hlavně toho, že v druhém poločase herní převahu nevyjádřili alespoň vyrovnáním.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

"Za výkon se nemusíme stydět, ukázali jsme, že můžeme hrát i s pátým týmem anglické ligy. Takový ztracený zápas mrzí, protože kdybychom vyrovnali, tak jsem přesvědčený, že dáme i druhý gól a vyhrajeme," litoval útočník Tomáš Necid, který nerozšířil svojí sbírku devíti podzimních ligových zásahů.

Reportáž ze zápasu Slavia - Aston Villa>>>

Dnes přitom od úspěchu nebyl daleko, ale po změně stran v největší šanci svoji hlavičku namířil o pár centimetrů vedle tyče.

"Velká škoda, protože když jsem to poslal na bránu, tak jsem to už v ní skoro viděl. Ale nakonec to nějak uhnulo mimo," líčil Necid, který se svými spoluhráči ani na třetí pokus letos doma v zápase evropského poháru nepokořil soupeřovu obranu.

Sešívaní nedokázali skórovat ani proti Fiorentině v předkole Ligy mistrů, ani proti rumunské Vasluii v prvním kole Poháru UEFA. "Spíš to je o tom, že až to poprvé protrhneme, tak už se snad chytíme," doufal Necid.

Slávisté si ale uvědomovali, že jejich výkon měl i kazy. Hlavně v prvním poločase, kdy po nadějném vstupu vyklidili pole a soupeř je hned potrestal. Byť měl pátý tým anglické ligy štěstí, když Sidwellovu střelu tečoval mimo Vaniakův dosah zády John Carew.

"Byl to nešťastný gól a na pár minut nás také srazil. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme se potom postavili na nohy a přestali hrát zakřiknutě," připustil kapitán Erich Brabec.

Z obrany pak jen s pocitem marnosti sledoval další průběh, když jeho spoluhráči před brankou pokaždé selhali. "Těch šancí bylo dost, přimáčkli jsme je. Bylo to jen o tom jediném gólu, pak by to možná bylo jiné," uvažoval Brabec.

"Když si proti takovému týmu vypracujeme takové šance, měli bychom je dávat. To, že jsme nehráli špatně, je spíš taková náplast," podotkl záložník Jaroslav Černý, jemuž udělalo aspoň malou radost to, že při vyměňování dresů získal triko věhlasného střelce Carewa.

"Ale radši bych se radoval z nějakého výsledku na hřišti," trpce se pousmál Černý.

Slávisté si prý vstup do základní skupiny Poháru UEFA každopádně představovali jinak.

"Když se doma v takovém systému prohraje, tak to je pokaždé špatně. Určitě jsme nechtěli, abychom měli nulu na kontě. Nějaký bod do začátku by se určitě moc hodil," dodal stoper Marek Suchý.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud