7. srpna 2009 • 18:02

Místo do Příbrami pojede Chovanec sledovat Maribor

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání s Příbramí? Pro Spartu nedůležité. Trenér Jozef Chovanec místo koučování ligového duelu vyrazí do Mariboru, kde bude sledovat soupeře pro 4. předkolo Evropské ligy. Tím jasně dokazuje, jaká soutěž má pro klub větší význam.



Chovanec se brání slovy, že není moc času na poznání soupeře. A tak se místo skautů vydá do Slovinska, aby se osobně obeznámil s taktikou Mariboru. „Vůbec nevím, jestli je to lehký, nebo těžký soupeř. Nikoho jsem si dopředu nevybíral,“ řekl sparťanský kouč.

Dostat se do hlavní soutěže Evropské ligy je pro Spartu cíl číslo jedna. Po selhání v Aténách si Letenští nemohou dovolit další zaváhání.

„Chceme o Mariboru vědět co nejvíce informací, proto se tam okamžitě chystám,“ vysvětloval Chovanec novinářům, proč nebude přítomen na lavičce Sparty v ligovém utkání s Příbramí.

Svým postojem jasně naznačil, že v současné době má Evropská liga přednost před tuzemskou. A zvláště když Maribor nepatří do kategorie „těžkých a nehratelných soků“.

Tento duel bude soubojem zklamaných mužstev, které v týdnu vypadly ze 3. předkola Ligy mistrů. Zatímco Sparta neudržela s Panathinaikosem dvoubrankový náskok z prvního utkání a ztratila své šance po prohře 0:3 v Řecku, Maribor dopadl ještě hůř.

Na půdě FC Curych sice vyhrál 3:2, ale kolaps v domácí odvetě a debakl 0:3 slovinské mistry odsoudil jen k účasti v předkole Evropské ligy.

Se slovinským fotbalem má Sparta čerstvé zkušenosti. Na červnovém soustředění v Rakousku nejprve v přípravném klání podlehla Olimpiji Lublaň a vzápětí uhrála jen bezbrankovou remízu s Naftou Lendava.

Ve Spartě v minulé sezoně působil i slovinský reprezentant Nejc Pečnik, který ale na Letné vydržel jen půl roku a v zimě se vrátil do NK Cejle. „Takže přehled o slovinském fotbalu máme slušný,“ pochvaloval si Chovanec.

V Mariboru panuje před jménem Sparty respekt, ovšem podobně jako Pražané se ani zástupci slovinského celku nechtějí pustit do hodnocení protivníka, dokud se s ním blíže neseznámí.

"Dostali jsme soupeře s bohatou historií. Jméno Sparta v evropském fotbalu něco znamená. Pravidelně se objevují v evropských pohárech, z této stránky mají velké zkušenosti a oproti nám výhodu," uvedl trenér Darko Milanič pro klubový web.

"Sparta je dobrý klub, což dokázala výhrou 3:1 doma nad Panathinaikosem. Musíme se pokusit soupeře co nejlépe poznat a zkusit ho překvapit. Podrobné hodnocení si ale udělám, až Spartu uvidím při zápase," dodal kouč Mariboru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud