Karel Häring
3. prosince 2009 • 21:53

Trenér Sparty Chovanec: O gól jsme si koledovali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé proti Eindhovenu inkasovali sparťané v nastavení, podruhé je to stálo důležité body. Není divu, že po včerejším duelu na Philips Stadium, kdy rozhodující gól obdrželi v 91. minutě, byli pořádně naštvaní.



„K ničemu jsme se skoro nedostali, museli jsme pořád jenom bránit. Po takovém průběhu ale nakonec porážka mrzí. Když dokážete na půdě tak skvělého týmu, jakým je Eindhoven, udržet bezbrankový stav do poslední minuty, pak už je takové prohry velká škoda,“ litoval brankář Jaromír Blažek, který v utkání držel sparťanské naděje na zisk bodu.

Ovšem při gólové situaci neměl šanci. Kdyby Pražané odolali až do konce, stačil by jim v závěrečném duelu s Kodaní k postupu ze skupiny bod. Takhle musejí dánský tým, za nějž hrají Zdeněk Pospěch a Libor Sionko, na Letné porazit.

Spartu popravil vlastní gól Řepky, s Kodaní musí vyhrát »

„Nemá cenu si na nic stěžovat. Teď se prostě musíme připravit tak, abychom dokázali Eindhoven následovat,“ podotkl trenér Sparty Jozef Chovanec.

Jenže o to budou Letenští 16. prosince usilovat bez klíčového muže – obránce Tomáše Řepky. Smolař včerejšího zápasu totiž obdržel čtvrtou žlutou kartu. „Prostě musíme věřit, že to dokážeme i bez něho,“ sdělil Chovanec.

Ten sportovně přiznal, že PSV byl jednoznačně lepším týmem. „Domácí nás viditelně přehrávali. Hráli jsme jen v hlubokém bloku, neudrželi míč ve středu hřiště, dopředu jsme se nedostávali. Naším jediným záměrem bylo nápor soupeře otupit a čekat, že nějaký brejk nám pomůže k postupu. Jenže současně jsme nemohli udělat žádnou chybu, což se nám však nepodařilo,“ povzdechl si kouč.

Smutní sparťané.Foto Sport

„Eindhoven stupňoval s přibývajícím časem svůj nápor, my jsme byli hodně zalezlí. Ono je ale těžké v takové fázi nějak měnit tempo hry,“ vysvětloval zpackaný závěr slovenský záložník Juraj Kucka.

Z inkasovaného gólu Chovanec konkrétního hráče nevinil. Kde se tedy podle něj stala zásadní chyba? „Rozhodující bylo, že jsme se měli vyvarovat centru ze strany. Pak už bylo složité pro Ondru Kušníra ubránit vysokého Engelaara. Jenže o ten gól jsme si koledovali,“ konstatoval Chovanec.

Porážka ho mrzí o to víc, že podle něj neodehrál nizozemský celek nejlepší zápas. „Eindhoven se mi vůbec nelíbil, pokud by branku nedal, asi by se dostal pod pořádnou palbu kritiky. Jenže dokázal vstřelit gól, proto si postup zaslouží.“

Jeho protějšek, trenér PSV Fred Rutten, přiznal, že se nizozemské mužstvo na výhru nadřelo víc než čekalo.

„Nevyšel nám plán na rychlou branku, pak jsme byli trochu v křeči. Musím ale mužstvu složit kompliment, že se dokázalo po pauze ještě více soustředit na defenzivu a nakonec Spartu udolat. Pražané pro nás byli tvrdým oříškem,“ řekl Rutten.

Smutní sparťané.
Smutní sparťané.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud