Radek Špryňar
11. března 2022 • 05:00

Co ukázala Slavia: Dvojčata, atomový mravenec i nezastavitelný Sor

Vstoupit do diskuse
14
  • Video se připravuje ...

    Před šestnácti tisíci diváky si Slavia užila další velký evropský večírek. Rakouského soupeře v prvním zápase osmifinále Konferenční ligy zničila 4:1 a to ještě zahodila spoustu dalších šancí. Před odvetou má skvělou výchozí pozici. Tady jsou čtyři body, které ukázal zápas.

  • Nezastavitelný Sor

    Bývalý fotbalista Jakub Podaný na Twitteru výstižně napsal: „Sor běží přes parkoviště a stejně tomu stoperovi uteče. A to s míčem.“ Přesně tak to bylo. Když si Nigerijec usmyslel, že obráncům pláchne, prostě to udělal. Byl skvěle zásobovaný míči od záložníků i obránců. Třeba způsob, jakým byl v druhém poločase popohnán do brejku Aihamem Ousouem, byl neskutečný. Jediná výtka pro afrického Bolta, chtělo by to ještě více produktivity. Ano, dvě branky vstřelil, ale šancí bylo na pět.

    Yira Sor pro Slavií novým Simou? Ukáže až čas, ale dnes hrál výborně, shrnul Weber
    Video se připravuje ...

  • Dvojčata v akci  

    Trenér Trpišovský se vyžívá ve speciálních tazích v sestavě. I proti Linci si nachystal lahůdku. Do základní sestavy umístil šestnáctiletého kloučka Adama Pudila, který v áčku do té doby nenastoupil ani na vteřinu. Risk se zase povedl. Dorostenec svůj part zvládl vzhledem k okolnostem velmi slušně. Před plným barákem byl vykulený jen chvilku. Když odhodil zábrany, dokonce se dostal do šance. Po pauze přišel Trpišovský s dalším šokem, když Adama vystřídal za bráchu Miloše. Zase to nebyl průšvih. Naopak. I on se dostal do velké možnosti. Dvojčata prošla povedeným testem.

    Dvojčata Pudilova odehrála po poločase Dvojčata Pudilova odehrála po poločaseFoto Pavel Mazáč/sport

  • Atomový mravenec v ráži

    Byl to i jeho velký zápas. A na pozici, na kterou se pečlivě chystal během zimního soustředění v Portugalsku. Proti Linci Srdjan Plavšič opět ukázal, že post levého obránce může hrát i na evropském pódiu. V prvním poločase byl nesmírně aktivní, i proto, že od soupeře dostával spoustu prostoru. Několikrát vypustil do vápna nebezpečný centr, Sor mohl díky jeho pasům mít po půlhodině klidně hattrick. Jak šel čas, a Srb nasbíral tunu sebevědomí, dovolil si velké věci i pod tlakem v obraně. Byl také nejfaulovanějším mužem slávistické sestavy.

    Srdjan Plavšič (vpravo) patřil k výrazným osobnostem prvního duelu s Lincem Srdjan Plavšič (vpravo) patřil k výrazným osobnostem prvního duelu s LincemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Skvělá pozice před odvetou

    Vítězství 4:1 je dost možná ještě víc, než o jakém ve Slavii před utkáním snili. Náskok tří branek jim dává do odvety dokonalou pozici. Český mistr dovedl Linec dostat do úzkých dlouhými balony na tři rychlostně vybavené hráče v útočné linii. Plán fungoval bezchybně. Byť soupeř pak přešel na systém s pěti zadáky a Slavia měla chvíli problémy, na konci utkání skóre 2:1 dvěma góly navýšila. V odvetě se bude muset LASK tlačit do útoku, to by měla být voda na slávistický mlýn. 

    Weber chválí Afričany ve Slavii, mluvil i o Lingrovi
    Video se připravuje ...
     

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud