24. srpna 2011 • 15:20

Nejdůležitější úkol Plzně: Hlavně nezopakovat Trondheim!

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň je velmi blízko Lize mistrů. Náskok 3:1 z prvního duelu s Kodaní je velmi slibný. Domácí odveta však v sobě skrývá ještě řadu nástrah. Deník Sport spolu s trenérem Františkem Ciprem, který o účast v nejslavnější klubové soutěži v minulosti neúspěšně bojoval se Slavií, popsal ty největší.



Psychický kolaps
Odvetný duel třetího předkola Ligy mistrů s Rosenborgem Trondheimem je velkým varováním. Plzeň po venkovním mači rovněž vedla, byť jen 1:0, doma se přesto sesypala. Hráče tížila odpovědnost, psychicky neunesli tíhu okamžiku. V první půli je nikdo nepoznával, výkon Plzně byl tragický. Až důrazná řeč trenéra Pavla Vrby o přestávce hráče probrala a zápas zachránili. Jenže Kodaň je silnější než Rosenborg a podobného psychického kolapsu může nenávratně využít.

Přijde kolaps? V takhle dobré pozici pro Plzeň snad ne!Foto ČTK
František Cipro:
„První poločas s Trondheimem bude pro Plzeň obrovským varováním a všichni to budou mít na paměti. Nebude se to opakovat, myslím si, že se toho viktoriáni vyvarují. Tehdy byli zaskočeni vývojem utkání, i kdyby však nyní vstřelil první branku znovu soupeř, domnívám se, že na to budou Plzeňští připraveni a nezamává to s nimi. Neříkám, že budou v zápase excelovat, jsem ale přesvědčen, že se nebude opakovat Trondheim.“

Borec jménem N‘Doye
Šestadvacetiletý borec ze Senegalu je jednoznačnou hrozbou. V prvním duelu se sice moc neprosadil, stále je to ovšem útočník, který má sílu a výbornou koncovku. V Kodani už působí čtvrtou sezonu, třeba v té minulé nasázel v 31 ligových zápasech 25 branek. V probíhajícím ročníku má bilanci pět utkání, tři zásahy. O schopnostech N‘Doyeho vědí dobře na Spartě, na podzim 2009 letenskému týmu v Evropské lize vstřelil ve dvou střetnutích tři branky!

Potrápí je N\\'Doye?Foto EPA
František Cipro:
„Je to nebezpečný hráč. Známe ho z předloňska ze zápasů se Spartou. Víme, co umí. Je to varování, má velkou kvalitu. Ovšem nemyslím si, že Kodani vystřílí postup. Když bude hrát v obraně Čišovský, který se mi hrozně líbí, tak nevěřím tomu, že se N‘Doye nějak hodně prosadí. Skvěle hrají oba stopeři Plzně. Bystroň si s Čišovským ohromně sedli a podle mě si N‘Doyeho pohlídají.“

Standardky soupeře
Po standardních situacích umí borci z Kodaně nebezpečně zahrozit. Před týdnem na domácí půdě byli pro Plzeň nebezpeční zejména touto herní činností. Kodaň si dokázala vytvořit velké množství rohů, na jejich počet zvítězila 10:2. Viktoria měla s jejich bráněním výrazné problémy, po jednom z nich se trefi l Islanďan Sölvi Ottesen. Plzeň si bude muset dát na hlavičkáře dánského celku velký pozor, každý faul v blízkosti pokutového území či roh totiž bude zavánět průšvihem.

Plzeň uhrála v Kodani fantastický výsledek, který jí dává naději do odvety.Foto ČTK/AP
František Cipro:
„To je velká zbraň Kodaně. Jsou v této činnosti nesmírně kvalitní, na jejich straně je též výšková převaha. Plzeň se s tím ale v prvním utkání slušně popasovala, byly tam sice nějaké závary, jenže to by měla Kodaň proti každému soupeři. Viktoria se na standardky soupeře dobře připraví, základem všeho ovšem je jim předcházet, aby jich bylo co nejméně. Je pravda, že je to velká a účinná zbraň soupeře, ale Plzeň ji podle mého bude umět eliminovat.“

Zranění opor
Zdravotní problémy mají dvě opory Viktorie. O víkendu proti Dukle nenastoupili Marián Čišovský ani Pavel Horváth. Podle ofi ciálních zpráv klubu, by měli být k dispozici, jenže co když se jim přitíží během utkání? Pro Západočechy by to byla pohroma. Horváth je mozkem i pravým lídrem, Čišovský zase šéfuje obraně. Všichni si vzpomínají, jaké problémy měla Plzeň ve chvíli, kdy se slovenský stoper zranil v odvetě s Rosenborgem Trondheim a místo něj šel na plac František Ševinský.

Zranění Mariána ČišovskéhoFoto Michal Beránek Sport
František Cipro: „O Pavlovi není potřeba diskutovat. Bez něj by Plzeň nebyla, čím je. Ovšem už také několikrát nehrál a mužstvo je nyní rozjeté, v psychické pohodě. Na druhou stranu Pavel je klíčový hráč stejně jako Čišovský. Oba by chyběli. Když proti Trondheimu střídal zraněného Čišovského Ševinský, bylo to o to horší, že šlo o změnu v průběhu zápasu. Když tam jdete od začátku, mužstvo je na to připravené, kdyby to přišlo znovu ve 20. minutě, bude to problém.“
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud