13. července 2012 • 12:48

Chelsea si v letošním ročníku Ligy mistrů vydělala více než 1,5 miliardy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea si v cestě za vítězstvím ve fotbalové Lize mistrů vydělala 59,9 milionu eur (1,52 miliardy korun). Evropská fotbalová unie UEFA mezi 32 účastníků základních skupin rozdělila 754 milionů eur (19,1 miliardy). Druhou největší částku vydělal poražený finalista Bayern Mnichov, kterému přijde na účet 41,7 milionu eur za účast v základní skupině a navíc ještě 2,1 milionu za předkolo.



Barcelona proměnila semifinálovou účast ve 40,6 milionu eur. V žebříčku za Katalánci následuje jejich čtvrtfinálový sok AC Milán, který si vydělal 39,9 milionu.

I přes vyřazení v základní skupině je na šestém místě Manchester United, kterému podobně jako dalším anglickým klubům přináší peníze navíc lukrativní prodej domácích vysílacích práv. "Rudí ďáblové" dostali 35,2 milionu za účast v LM a 1,25 milionu za následné neúspěšné působení v Evropské lize.

Nejméně peněz si v Lize mistrů vysloužilo Dinamo Záhřeb s 8,2 miliony. O přibližně tři miliony eur víc (celkově 280 milionů korun) si za třetí místo ve skupině LM a účast ve vyřazovací části EL vybojovala Plzeň.

Celkem 56 účastníků skupinové a vyřazovací části Evropské ligy si rozdělilo dohromady přibližně tolik, co tři nejúspěšnější kluby LM.

Nepoměr chce UEFA alespoň částečně korigovat a účastníkům EL v příštích třech ročnících rozdělí o 40 milionů eur víc, celkově 225 milionů (5,7 miliardy korun).

Torres naskočil v sobotu až do závěru utkání.
Torres naskočil v sobotu až do závěru utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud