22. listopadu 2012 • 12:00

Mourinhovi se nelíbil výkon sudího: Co kdyby nás připravil o postup?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Skákal jako zamlada. Čílil se. A rukama rozhazoval do všech stran. José Mourinho byl evidentně během včerejšího zápasu s Manchesterem City (1:1) „ve formě“. Zdůvodnil to tím, že jej po celý zápas znepokojoval svým výkonem sudí Gianluca Rocchi, jenž odpískal kontroverzní penaltu ve prospěch domácího týmu.



„Tenhle zápas jsme měli vyhrát. Už v první půli jsme mohli vést 2:0 a bylo by po zápase. Místo toho přišla penalta, kterou by lépe posoudili diváci u televize,“ pronesl na pozápasové tiskovce José Mourinho.

Sudí Rocchi navrch přidal trest v podobě červené karty pro Alvara Arbelou, čímž Real Madrid po zbytek zápasu oslabil. „Opět musím říct, že o její správnosti by lépe rozhodli televizní diváci. Ale pak už jsme neměli takové podmínky, abychom zvítězili. Zápas jsme dohrávali na zisk jednoho bodu, který nás posunul do další fáze,“ podotkl Mourinho.

VIDEO | Pokutový kop Manchesteru City

Do tvrdé kritiky rozhodčího se tentokrát nepustil z obavy dalších sankcí ze strany UEFA. „Musím být ticho,“ usmál se. Z jeho slov bylo ale patrné, jak ho výkon Rocchiho rozladil.

„Představte si, kdybychom po tomhle nepostoupili do osmifinále…“ ušklíbl se Mourinho. „Toho pána znám z Itálie, když pískal milánské derby. Povětšinu utkání jsme hráli v deseti a následně jen v devíti. Byla proti nám dokonce odpískaná neexistující penalta stejně jako dnes. Takže bych mu rád poděkoval za dárek ke 100. zápasu na lavičce Realu.“

O „katastrofálním výkonu sudího“ píší také španělské deníky Marca a AS, které poukazují na to, že k mírnému kontaktu mezi Arbelou a Agüerem došlo na hranici velkého vápna.

VIDEO | Mourinhova reakce na nastavený čas

„Rozhodčí nejspíš zešílel, když odpískal takovou penaltu. Agüera jsem se ve vápně vůbec nedotknul,“ kroutil hlavou vyloučený obránce Realu.

„Bílý balet“ nicméně i přes obdržený gól udržel remízu 1:1 a postoupil mezi šestnáct nejlepších klubů v Evropě. „A přestože jdeme dál z druhého místa, nevadí mi to,“ tvrdí Mourinho.

„Když jsem v předchozích dvou případech s Portem a Interem skončil na druhém místě v základní skupině, tak jsem potom celou Ligu mistrů vyhrál.“

Ve středečním šlágru Ligy mistrů se střetly dvě výrazné trenérské osobnosti. José Mourinho z Realu Madrid a Roberto Mancini trénující Manchester City.
Ve středečním šlágru Ligy mistrů se střetly dvě výrazné trenérské osobnosti. José Mourinho z Realu Madrid a Roberto Mancini trénující Manchester City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud