6. listopadu 2013 • 15:53

Anglie se bouří: Young simuloval! Sudí je žákem Colliny, který zařízl Česko

Autor: iSport.cz, tb, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Viděli jste kontroverzní penaltu na Ashleyho Younga? Záložník Manchesteru United se zřítil k zemi a znovu je v Anglii terčem obrovské kritiky. Simuloval, nebo ne? Bývalý sudí Graham Poll, který dlouhá léta pískal v Premier League,  to porovnal s penaltou na EURO 2000, která ublížila českému týmu. Proč to srovnání? Rozhodčí Nicola Rizzoli, který řídil úterní zápas United s Realem Sociedad (0:0), je totiž žákem Pierluigiho Colliny.



Collina tehdejší tým Jozefa Chovance poškodil pokutovým kopem v závěru zápasu, když souboj Jiřího Němce s Ronaldem De Boerem posoudil jako penaltový. Oba se vzájemně tahali, pak ale Nizozemec povyskočil a plácl sebou o zem. Collina ukázal na značku pokutového kopu.

Pavel Nedvěd ho na kolenou prosil, aby vzal svoje rozhodnutí zpět. Ale to neudělal, a holohlavý arbitr se na dlouhá léta stal nepřítelem státu číslo jedna. Nedvěd pak v jednom z rozhovorů prohlásil, že "Collina nemá Čechy rád".

Bývalý sudí Graham Poll připomněl kontroverzní moment z toho důvodu, že rozhodčí Rizzoli se vyučil svému řemeslu právě u Colliny. Nicméně dodává, že včera posoudil Youngův pád v šestnáctce zcela korektně. „Když Young přihrál faul proti Crystalu Palace, urgoval jsem Fotbalovou asociaci, aby mu vystavila stopku na pět zápasů. Ale včera bylo rozhodnutí sudího Rizzoliho naprosto správné,“ uvedl.

Poll jde proti proudu. Většina Angličanů se bouří a Ashleyho Younga dlouhodobě považují za simulanta a herce. Když se v úterý večer znovu skácel k zemi, na internetu se během pár minut vyrojily stovky posměšných koláží.

VIDEO: Podívejte se na pád Ashleyho Younga

Je pravda, že k drobnému kontaktu s obráncem San Sebastianu Marklem Bergerem došlo. Ale rozhodně nebyl nijak děsivý. Hodně připomínal souboj Contenta, obránce Bayernu, s plzeňským útočníkem Stanislavem Teclem. A ten jako penaltový posouzen nebyl.

„Ano, kontakt nebyl nijak tvrdý a Young možná nemusel tak dramaticky padat. Ale technicky vzato – pořád je to o faul,“ dodal Poll.

„Rozhodčí od toho byl dva metry, on se rozhodl penaltu písknout a byla to jeho volba, tím je to pro mě uzavřené,“ přidal se trenér "rudých ďáblů" David Moyes, který na začátku sezony přes média právě Younga kritizoval kvůli jeho teatrálním pádům v pokutovém území.

Zcela opačný názor má ale bývalý fotbalista Manchesteru United Ray Wilkins. A nebál se ostrých slov. „Je to ubohé,“ vypálil v přímém přenosu na Sky Sports. „Young je sice skvělým hráčem, ale tímhle si sám snižuje renomé.“

Co naplat, Robin van Persie stejně pokutový kop neproměnil. A zahodil tak šanci na tři body pro svůj tým. United se rozešli s Realem Sociedad smírně 0:0.

VIDEO: Sestřih Real Sociedad - Manchester United 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud