6. listopadu 2013 • 12:10

Rosický zpátky v Dortmundu! V muzeu si vystavili jeho dres z Arsenalu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

DORTMUND - ARSENAL 20:45 ONLINE | Bude to výjimečný zápas. Tomáš Rosický by měl v dnešním zápase Ligy mistrů nastoupit za Arsenal na dobře známé půdě Vestfálského stadionu proti domácímu Dortmundu. V klubu, kde strávil pět a půl roku kariéry, ho stále uznávají. Jeho dres Arsenalu z posledního vzájemného střetnutí si dokonce vystavili v klubovém muzeu!



Tomáš Rosický se po více jak sedmi letech vrátí do města, kde slavil německý titul a prožil báječných pět a půl let kariéry. Za Dortmund na domácím trávníku nastoupil naposledy 6. května 2006 v lize proti Frankfurtu (zápas skončil remízou 1:1).


Rosický poté zamířil do londýnského Arsenalu, se kterým si dnes poprvé zahraje na Vestfálském stadionu (vzájemné zápasy z podzimu 2011 vynechal kvůli zranění).

"Vyhrál jsem s Dortmundem bundesligu, hrál ve finále Poháru UEFA, takže k němu stále mám nějaký vztah. Bude to pro mě výjimečný zápas," prozradil kapitán české reprezentace v rozhovoru pro klubový web Arsenalu.

Rok 2013: Tomáš Rosický slaví gól Arsenalu s nejdražší posilou klubu Mesutem Özilem.
Rok 2013: Tomáš Rosický slaví gól Arsenalu s nejdražší posilou klubu Mesutem Özilem.

"Strávil jsem tam pět a půl roku. Za čtrnáct let, co hraju profesionálně, jsem vlastně hrál jen za tři týmy," zavzpomínal Rosický na svou bohatou kariéru, kterou nastartoval ve Spartě, pokračoval v Borussii a od léta 2006 působí v Arsenalu.

Rosický nastoupil za Arsenal proti Dortmundu v domácím utkání před čtrnácti dny, na hřišti vydržel 89 minut. Třiatřicetiletý středopolař hrál výborně, v prvním poločase mohl dát gól, ale jeho bombu levačkou vykopl na brankové čáře stoper Hummels. Arsenal nakonec prohrál 1:2.

Český záložník se také před lety zaskvěl v dresu Dortmundu proti Arsenalu. Na podzim 2002 svému současnému klubu dokonce vstřelil dva góly.

VIDEO: Takhle dal Rosický dva góly Arsenalu před 11 lety

Na bývalého kapitána v Dortmundu stále vzpomínají. Po utkání v Londýně si Rosický vyměnil dres s Nuri Sahinem. Turecký záložník poté svůj "úlovek" nechal vystavit v klubovém muzeu, což fanoušci BVB zaznamenali na sociálních sítích.

Utkání Borussia Dortmund - Arsenal začíná dnes od 20:45, utkání budeme od 20:45 sledovat ONLINE.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 11. • 20:45
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0:1
ONLINE
6. listopadu
20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí:

Hosté: 62. Ramsey

Sestavy

Domácí: Weidenfeller (C) – Großkreutz, Papastathopulos, Subotić, Schmelzer – Blaszczykowski (75. Aubameyang), Şahin, Mchitarjan, S. Bender (75. Hofmann), Reus (86. Schieber) – Lewandowski.

Hosté: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Cazorla (75. Monreal), Ramsey, Özil, Arteta (C), Rosický (90+1. Vermaelen) – Giroud (90. Bendtner).

Náhradníci

Domácí: Langerak, Kirch, Durm, Kehl, Hofmann, Aubameyang, Schieber

Hosté: Fabiański, Vermaelen, Monreal, Jenkinson, Hayden, Gnabry, Bendtner

Karty

Domácí: Lewandowski

Hosté: Arteta

Rozhodčí

Kuipers ─ van Roekel, Zeinstra

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud