22. října 2014 • 09:42

Historii přepsal 5 góly. Radost? Fanoušci ji Adrianovi zkazili rasismem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský fotbalista Šachtaru Doněck Luiz Adriano jako první v historii Ligy mistrů vstřelil během sedmnácti minut čtyři góly, jako druhý po Lionelu Messim z Barcelony dokázal dát v jednom utkání prestižní soutěže pět branek a navrch se stal se 117 trefami nejlepším kanonýrem svého klubu. Přesto neměl po životních střeleckých manévrech a úterní výhře 7:0 na hřišti běloruského Borisova úplně nejlepší náladu. Pokazili mu ji fanoušci, kteří ho prý rasisticky uráželi.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 10. • 20:45
BATE Borisov
BATE Borisov
0:7
ONLINE
21. října
20:45
FK Šachtar Doněck
FK Šachtar Doněck
Góly

Domácí:

Hosté: 12. Teixeira, 28. Adriano, 35. Costa, 36. Adriano, 40. Adriano, 44. Adriano, 82. Adriano

Sestavy

Domácí: Černik – Chaguš, Paljakow, Tubić (46. Hajdučyk), Mladenović – Lichtarovič (C) (46. Alexijevič), Jablonski – Hardzejčuk, Karnicki, M. Volodko – Signevič (74. Baga).

Hosté: Pjatov – Srna (C), Kučer, Rakyckyj, Ševčuk – Stěpaněnko, Fernando (46. Fred) – Costa (46. Marlos), Teixeira, Taison (46. Bernard) – Adriano.

Náhradníci

Domácí: Saroka, Hajdučyk, Alexijevič, Pawlow, Aljachnovič, Baga, Jakovlev

Hosté: Kanibolockij, Ordec, Azevedo, Fred, Marlos, Bernard, Gladkyj

Karty

Domácí: Černik, Mladenović

Hosté: Adriano

Rozhodčí

Bebek – Petrović, Grgić (vš. Chorvatsko)

Stadion

Borisov Arena, Borisov (Bělorusko)

"Slyšel jsem hrubé rasistické urážky," citovala Luize Adriano agentura Reuters s odkazem na klubové stránky Šachtaru. "Fanoušci se nechovali správně, z toho důvodu jsem zklamaný. Bylo to z jejich strany ošklivé," dodal sedmadvacetiletý Brazilec.

Před zápasem toužil překonat historický střelecký rekord Šachtaru, k jehož vyrovnání mu scházely dvě branky. To se mu bohatě splnilo a navrch se zapsal i do tabulek Ligy mistrů. Jako první v historii soutěže dal do přestávky čtyři góly, navíc v nejrychlejším čase během pouhých 17 minut, a stal se druhým hráčem, který skóroval pětkrát v jednom utkání. Předtím se to povedlo jen předloni v březnu hvězdnému Messimu.

VIDEO: Podívejte se na 5 branek Luize Adriana proti Borisovu

"Dát hattrick v zápase je fantastické, ale vstřelit pět gólů je něco obrovského. Nyní mohu říct, že jsem skóroval pětkrát v zápase Ligy mistrů," radoval se Luiz Adriano.

Poprvé se trefil z penalty v 28. minutě, mezi 36. a 44. minutou přidal další tři trefy a osm minut před koncem skóroval popáté z dalšího pokutového kopu. Šachtar díky tomu vyhrál v Borisově 7:0 a vyrovnal nejvyšší venkovní vítězství v historii Ligy mistrů.

"Jsem nadšený, že můj rekord pomohl týmu. Ke gólům a k tak dobrému výkonu mi ale také pomohli spoluhráči. Bylo to krásné a historické vítězství," dodal Luiz Adriano.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud