30. září 2015 • 11:00

Wenger to schytal za Čecha na lavičce: Tohle musí vysvětlit!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč, sakra proč?! Proč nechal Arséne Wenger v Lize mistrů zase sedět největší letní posilu Petra Čecha a v možná klíčovém zápase Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus poslal do brány Davida Ospinu? Tahle otázka teď letí hlavami nejen fanoušků Arsenalu, ale i jeho bývalými hráči či experty.



Arsenal totiž prohrál i druhý zápas v milionářské soutěži, s Řeky na domácí půdě padl 2:3. A solidní podpis pod tímhle neúspěchem má i náhradník Ospina, který si gól na 1:2 sám z rohu hodil do branky.

„Někdo, kdo nehraje tak často, a tohle byl zápas, který se musí vyhrát… Jak můžete postavit do brány Ospinu? To je něco, co by nám měl manažer vysvětlit,“ nechápal tohle rozhodnutí Ian Wright, sám bývalý útočník Arsenalu, který komentuje zápasy pro BT Sport.

„Myslím, že je to velká chyba. Proč nenechat hrát Petra Čecha jednoduše kvůli jeho zkušenostem? Arsenal přeci potřeboval tenhle zápas vyhrát,“ dodal Wright.

Wengerovo rozhodnutí zkritizoval i bývalý skotský reprezentant Charlie Nicholas, který pracuje pro Sky Sports. „Po zápase na Leicesteru (Arsenal vyhrál 5:2) udělal pět změn. Po víkendu tedy měli formu, ale to, jak o ni přišli, bylo na kriminál,“ má jasno Nicholas.

David Ospina udělal velkou hrubku
David Ospina udělal velkou hrubku

„Wenger má plnou zodpovědnost za to, že hrál Ospina místo Čecha. Před prvním gólem byl míč tečovaný, ale před druhým šlo o obyčejný roh. Ospina nebyl pod nějakým tlakem, vše, co měl udělat, bylo chytit míč a držet ho. A i když je Sanchez vrátil do hry, třetí gól byl symbolicky ostudný. Gabriel je malátný a pomalý a Mertesacker není dost rychlý, aby to pokryl,“ pustil se do hry Arsenalu expert Nicholas.

Do Wengera se pustil i fotbalový komentátor BBC Phil McNulty. "Děsivá chyba ve výběru sestavy," napsal si na Twitter. A ráno pak dodal: "Wenger utratil peníze za jednu letní klíčovou posilu - Čecha, který je extra třída. A v zápasech, ve kterých si nemůže dovolit chyby, ho nechá sedět - a prohraje."

A fanoušci? Ti si rvali vlasy už před zápasem, aby po další prohře mohli konstatovat: Wengerovi na Lize mistrů opravdu nezáleží. Vypadá to, že prestižní soutěž nebere vážně. Opravdu ji nechce vyhrát? Je to ostuda...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud