23. února 2016 • 23:41

Straka o ztrátě Bayernu: Co stačí v lize, nemusí v Lize mistrů

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Musel riskovat a to se mu ve finále vymstilo. Bayern přicestoval k utkání proti Juventusu (2:2) takřka bez stoperů. Trenér Pep Guardiola musel do obrany postavit dvojici Alaba (krajní obránce), Kimmich (střední záložník). A právě mladý záložník se podepsal pod oba inkasované góly Bavořanů za stavu 2:0 pro hosty. „Jeho individuální hrubky postavily domácí na nohy,“ řekl fotbalový trenér a expert O2 Sport František Straka.



První poločas ovládli hosté. Mnichovští se ujali vedení po brance Thomase Müllera, který využil zmatků v obraně Juventusu a přesnou střelou otevřel skóre. Na jeho gól navázal ve druhém poločase Arjen Robben a po svojí typické akci poslal Bayern už do dvoubrankového vedení.

Zklamaný trenér Bayernu Pep GuardiolaFoto Profimedia.cz
„V prvním poločas byl Juventus totálně pasivní, měl ze svého soupeře přehnaný respekt. Mnichov měl jasnou převahu a zcela zaslouženě šel do vedení. Po druhé brance bylo skoro po zápase, ale pak přišly velké individuální chyby,“ hodnotil utkání ve studiu O2 Sport trenér František Straka .

Juventus se díky chybám hostujícího celku vrátil do zápasu. Dostal Bayern pod tlak a vše vyústilo snížením na 1:2, o které se postaral Paulo Dybala. Po další rychlé akci přiťukl Morata hlavou míč Sturarovi a ten akci zakončil střelou pod břevno.

VIDEO: Sestřih utkání Juventus - Bayern

„Za oba góly Juventusu nese hlavně odpovědnost Kimmich, jeho individuální hrubky postavily domácí na nohy a rázem byl na hřišti úplně jiný tým, bylo jich plné hřiště. Agresivita, napadání, zpřesněná hra, tak bych okomentoval hru Juventusu po kontaktní brance,“ vyzdvihl domácí Straka.

Čím si vysvětluje polevení Bayernu? „Uspokojení hostů? Podle mě nikoliv. Fotbal je o chybách a hosté se jich vyvarovat nedokázali. Co stáčí v bundeslize, tak nemusí stačit v Lize mistrů, to je úplně jiný level,“ dodal expert O2 Sport.

Mladý záložník Bayernu Kimmich nastoupil nezvykle na pozici stopera
Mladý záložník Bayernu Kimmich nastoupil nezvykle na pozici stopera

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud