Jonáš Bartoš
19. září 2018 • 04:30

Plzeňská sestava pro LM. Vrátí se Hejda, podrží Vrba Petrželu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sportovní svátek, sen, který si přeje splnit asi každý fotbalista. Hráči Viktorie Plzeň odstartují pouť mezi evropskou elitou v Lize mistrů, ve středu od 21.00 (ONLINE na iSport.cz) změří síly s CSKA Moskva. Na trávníku chce být každý, ale na koho nakonec trenér Pavel Vrba ukáže? Rýsuje se návrat ke stoperské dvojici Hejda, Hubník, na podhrotové pozici nejspíš zůstane Aleš Čermák, protože Daniel Kolář ještě není stoprocentně připravený. Otazník je na pravém křídle, kde v sobotu s Opavou zahrál velmi slušně Ubong Ekpai. Nebo plzeňský kouč vsadí na zkušeného Milana Petrželu?



Sestava českého mistra se v ideálním případě příliš nemění, zamíchat s kartami ale můžou navrátilci po zranění. Na Slavii a doma s Opavou už do utkání zasáhl Lukáš Hejda. Zkušený stoper si vedl velmi dobře a ukázal, že je po zdravotním výpadku připravený a ve formě.

„Zahrál dobře, zvládl to i v tak těžkém utkání. Hráli jsme celkem vysoko, v tom případě je jakákoliv chyba u stoperů průserová. Byl přesnější než Pernica , který zatím odehrál všechny zápasy,“ chválil Hejdu trenér Pavel Vrba.

Na vstupní duel v Lize mistrů je ve hře návrat sehrané dvojice s  Romanem Hubníkem , který s Opavou absentoval kvůli vyloučení na Slavii. „Pro hráče je vždycky zápas na tribuně daleko horší, než když hraje. Byl jsem hodně nervózní, dali jsme gól až před koncem. Kluci to ale zvládli a odvedli výborný výkon. Sestava bude až zítra (ve středu), nevím, jak se trenér rozhodne, Je to na něm,“ komentoval plzeňský kapitán svou pozici směrem k souboji s ruským sokem. Vedle něj sedící Vrba se v tu chvíli jen spiklenecky usmíval…

Hubník se těší na LM: Věřím, že nám bude fandit celá republika
Video se připravuje ...

Na trávník se po problémech s achilovkou vrací i zkušený záložník Daniel Kolář . Pod hrotem dosud nejčastěji naskakoval Aleš Čermák, ale zatím nepředvádí oslnivé výkony. Zato Kolář odehrál s Opavou závěrečnou půlhodinu a nevedl si zle. „Nevím, jestli zvládne celý zápas, to se teprve ukáže. Na celých devadesát minut ale asi ještě připravený nebude,“ hodnotil Vrba šance někdejšího reprezentanta pro základ s CSKA.

Plzeň má výrazně zkušenější mužstvo, zatímco kádr CSKA prošel velkými změnami, v sestavě se objevuje hodně mladých hráčů. „Zkušeností má u nás spousty hráčů. Nějakou roli to hraje, netvrdím, že ne. Ale spíš se budu dívat na to, jakou hráči mají poslední dobou formu. Nastoupí ti, co jsou podle mého přesvědčení nejlepší,“ prohlásil Vrba.

Dilema bude nejspíš řešit na pravé straně zálohy. Zkušenému Petrželovi nevyšel duel na Slavii, proti Opavě dostal poprvé šanci od začátku Ubong Ekpai. Mladý nigerijský křídelník se snažil a naznačil svůj potenciál. „V některých situacích byl zajímavý, ale ve finální fázi mohl být víc klidu,“ komentoval plzeňský kouč výkon letní posily. Teď bude muset rozhodnout, zda podrží svou dlouholetou oporu, nebo dá šanci dravému mládí.

Naopak prakticky jistá je situace mezi brankáři. Nejspíš se nebude opakovat scénář z minulé sezony, kdy ligu chytal Matúš Kozáčik a v pohárech patřilo místo v brance Aleši Hruškovi.

„Přiznám se, že to je i záležitost konzultace s trenérem gólmanů. Ten s nimi pracuje a je s nimi víc v kontaktu. Přiznejme si, že Liga mistrů je přeci jen něco jiného než Evropská liga, tak to prostě je. V dané chvíli je to pro mě složité. Spíš se rozhodneme pro gólmana, který je rozchytaný,“ naznačil, že na místě brankářské jedničky nic měnit nehodlá.

Pravděpodobná sestava Plzně na CSKA: Kozáčik – Řezník , Hejda, Hubník, Limberský Hrošovský , Hořava – Petržela, Čermák, Kopic – Krmenčík.

Vrba před Ligou mistrů: V Plzni jsme spokojení, CSKA vypadá jako Rusko
Video se připravuje ...

Plzeňští fotbalisté na tréninku před prvním zápase v Lize mistrů
Plzeňští fotbalisté na tréninku před prvním zápase v Lize mistrů

Góly

Domácí: 29. Krmenčík, 41. Krmenčík

Hosté: 49. Čalov, 90+5. Vlašić

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Pernica, R. Hubník (C), Limberský – Hořava (89. Hejda), Hrošovský – J. Kopic, D. Kolář (64. Al. Čermák), J. Kovařík – Krmenčík (74. Jakub Řezníček).

Hosté: Akinfejev (C) – Becao, N. Černov, Nababkin – Mário Fernandes, Vlašić, Obljakov, Dzagojev (73. Žamaletdinov), Jefremov (46. I. Achmetov) – Bijol, Čalov (80. Sigurdsson).

Náhradníci

Domácí: Hruška, Hejda, Zeman, Havel, Čermák, Řezníček, Ekpai

Hosté: Sigurdsson, Nišimura, Ščennikov, Gorďušenko, Žamaletdinov, Achmetov, Kyrnac

Karty

Domácí: R. Hubník, Jakub Řezníček, J. Kovařík, Limberský

Hosté: Jefremov, I. Achmetov, Bijol, Sigurdsson, Becao

Rozhodčí

Bastien – Zakrani, Haquette (vš. Francie)

Stadion

Štruncovy Sady, Plzeň

Návštěva

11 312 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud