14. února 2019 • 18:00

Žlutá karta v závěru? Ramos: Chtěl jsem si ji vynutit. Dostane trest?

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu porazili Ajax Amsterdam (2:1) a vytvořili si slušnou pozici pro nadcházející odvetu. V ní se však nebudou moct spolehnout na klíčového obránce Sergia Ramose. Madridský kapitán v samém závěru vyfasoval žlutou kartu, která byla jeho již třetí v probíhajícím ročníku Ligy mistrů. Protože si ji ale nechal udělit záměrně, mohl by přijít také o případné čtvrtfinále.



Real zvládl utkání na horké půdě Ajaxu, který v rámci předchozích skupinových klání předváděl fantastickou podívanou. Amsterodamský tým v ní mimo jiné dvakrát remizoval s německým Bayernem Mnichov. K dalšímu úspěšnému výsledku měl blízko i tentokrát. Přišel o něj až tři minuty před koncem, když se prosadil španělský záložník Marco Asensio a rozhodl o výhře Realu 2:1.

Hostující fotbalisté si tak připravili slušnou výchozí pozici do odvety. V té jim ale bude scházet kapitán Sergio Ramos. Zkušený obránce, který nastoupil k jubilejnímu šestistému zápasu v dresu „Bílého baletu“, totiž krátce po vítězném gólu fauloval dánského mladíka Kaspera Dolberga. Od hlavního rozhodčího okamžitě uviděl žlutou kartu, jež pro něj byla již třetí v právě probíhajícím ročníku slavné evropské soutěže.

Třetí žluté napomenutí se podle pravidel UEFA automaticky rovná stopce v následujícím střetnutí. 32letý stoper tak zmešká nadcházející odvetu na Santiagu Bernábeu. Inkasovaná karta jej vůbec ale nemrzela, ba naopak. Opora španělské reprezentace předpokládá, že i bez ní dokáže Real postoupit do další fáze. V té už by případně nastoupila s „čistým štítem“ a neriskovala zmeškání nadcházejících a z jejího pohledu důležitějších soubojů.

Vykartovat se tak nechal záměrně. „Když jsem viděl výsledek, lhal bych, kdybych řekl, že jsem si ji nechtěl vynutit. Je to něco, o čem jsem během hry hodně přemýšlel. Není to podcenění soupeře, ale občas je potřeba udělat podobné rozhodnutí,“ řekl po vítězném zápase přítomným novinářům.

Tento tah ale nemusí být tak chytrý, jak se zdá. Komise UEFA může Ramosovi udělit dodatečný trest za jakousi manipulaci s pravidly. Pokud začne tento případ řešit, bude madridské hvězdě hrozit další dvouzápasový distanc. Může tak přijít o čtvrtfinálový dvojzápas.

Není to poprvé, co si madridská hvězda takto zahrává. V roce 2013 si nechala schválně udělit žlutou kartu v utkání s tureckým Fenerbahce. Je tak možné, že dopadne jako její spoluhráč Dani Carvajal, jenž byl za stejnou věc potrestán v loňském ročníku Champions League.

Ramos se ke žluté kartě později, zřejmě na popud klubu, vyjádřil na svém Twitteru. „Chci, aby bylo jasné, že mě to bolí víc než kohokoliv jiného. Nevynucoval jsem si kartu, stejně jako jsem to neudělal v předešlém skupinovém utkání proti Řimu. Budu tým podporovat z tribuny jako fanoušek, který doufá, že se dostaneme do čtvrtfinále,“ napsal.

Situaci později okomentoval i faulovaný Dolberg. Aby Ramos nemohl hrát v odvetě bylo také v plánu Ajaxu. "Klaas-Jan Huntelaar mi předtím řekl, abych nabíhal na Ramose, protože by mohl být suspendován," citovalal jej britský server Mirror.

Bude pilíř obranné řady potrestaný, nebo členové UEFA nechají jeho výrok bez povšimnutí?

SESTŘIH LM: Ajax Amsterdam - Real Madrid 1:2. Asensio spasil šampiony v závěru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 75. Zijach

Hosté: 60. Benzema, 87. Asensio

Sestavy

Domácí: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – F. de Jong, Schöne (73. Dolberg) – Zijach, van de Beek, Tadić – Neres.

Hosté: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale (61. L. Vázquez), Benzema (73. Asensio), Vinícius Júnior (81. Díaz).

Náhradníci

Domácí: Lamprou, Kristensen, Veltman, Sinkgraven, de Wit, Huntelaar, Dolberg

Hosté: Navas, Vallejo, Marcelo, Asensio, Ceballos, Díaz, Vázquez

Karty

Domácí: Zijach

Hosté: Reguilón, L. Vázquez, Ramos

Rozhodčí

D. Skomina – J. Praprotnik, R. Vukan

Stadion

Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud