Jakub Konečný
16. září 2019 • 14:51

Jak vyzrát na Inter? Slavia může hrozit z rohů, pozor na útočné trio

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak může Slavia vyzrát na Inter?Jak může Slavia vyzrát na Inter?FOTO: koláž iSport.cz

    Ve FORTUNA:LIZE stále ještě nezvyklé rozestavení a zabijácký útočný trojúhelník, to jsou dva hlavní poznávací znaky nového Interu Milán, který staví na nohy trenér Antonio Conte. Z analýzy deníku Sport dále vyplývá, že fotbalisté Slavie by při zítřejším vstupu do základní skupiny Ligy mistrů naopak mohli na italské půdě díky své výškové převaze udeřit z rohového kopu, které milánský soupeř brání poměrně riskantním způsobem.

  • Rozestavení: Klasika 3 – 5 – 2

    Jak vypadá rozestavení Interu?Foto Sport

    Nový trenér Antonio Conte zcela podle očekávání začal tým šněrovat do svého oblíbeného rozestavení 3 – 5 – 2, s kterým slavil úspěchy už v Juventusu, u italské reprezentace i v Chelsea. „Trenér musí zvolit systém, který odpovídá charakteristikám hráčů. V první řadě jde však o přístup, který musí být agresivní a proaktivní,“ zdůvodnil Conte krok, kvůli kterému třeba Ivan Perišič odešel do Bayernu Mnichov a Matteo Politano skončil mezi náhradníky. Pro oba ofenzivní fotbalisty zkrátka v novém formátu nebylo místo, na klíčové role halvbeků jim totiž schází disciplína. Inter zatím v novém kabátu působí hodně vyváženým dojmem, ale hrál jen tři zápasy.

    10 882 - Tolik metrů uběhl v sobotním utkání s Udine (1:0) pravý halvbek Antonio Candreva. Víc než kilometr (1495 metrů) z této vzdálenosti urazil ve sprintu.

  • Presink: Zatím má mezery

    Presink Interu má zatím mezeryFoto Sport

    Byť vstup do sezony černomodří výsledkově i herně zvládli, budou ještě potřebovat nějakou dobu, než si vše ideálně sedne. „Ze všech italských týmů jsme prodělali nejvíc změn – deset nových hráčů i trenér, takže je to přirozené. Čas však hraje v náš prospěch,“ tvrdí Antonio Conte, který proto zatím postupuje pragmaticky. Místo toho, aby tým okamžitě nutil do náročného presinku, stahují se po ztrátě míče oba halvbeci na úroveň tří stoperů a vytvářejí tím pádem hustou defenzivní linii, kterou je složité prolomit. Inter tak má nicméně poměrně dlouhé hřiště a velké mezery mezi jednotlivými řadami, kterých se dá při troše šikovnosti využít.

    258 - V ligových zápasech proti Lecce (69) a Cagliari (95) vybojovali hráči Interu zpět dohromady 164 míčů. Proti Udine, které hrálo od 35. minuty v deseti, celkem 94.

  • Hrozba: Ofenzivní trojzubec

    Tihle tři muži jsou největší ofenzivní hrozbou InteruFoto Sport

    Hlavní síla Interu spočívá v útočném tandemu Romelu Lukaku – Lautaro Martínez, to není žádné překvapení. Zajímavé však je, že se mezi oběma ofenzivními hvězdami velmi rychle vytvořil potřebný feeling, díky vysoké herní inteligenci si dokážou skvěle vyhovět, jako by spolu hráli už léta. Obrovský Belgičan hraje často zády k bráně, a pomáhá tak při výstavbě útoku, rychlý Argentinec zase rád zabíhá za obranu a tahá brejky. Oba jsou navíc ze středu pole zásobováni skvělými přihrávkami především od subtilního Stefana Sensiho, tyhle tři je třeba eliminovat.

    2 - Záložník Stefano Sensi vstřelil v této sezoně už dva góly, což je jeho vyrovnaný osobní rekord v Serii A. Stačily mu na to tři starty.

  • Slabina: Bohorovná defenziva

    Defenziva Interu? Poněkud bohorovnáFoto Sport

    Italské týmy jsou kvalitní defenzivou historicky proslulé, Inter není žádnou výjimkou. Přesto se do jeho obrany dostat dá. Nerazzurri zatím brání poměrně na volno, protihráče důsledně nedostupují, takže soupeřům umožňují poslat do vápna hodně přihrávek a centrů. Standardní situace, především tedy rohy, brání Inter kombinovaně. V zóně na středu malého vápna zůstává jen slovenský kolos Milan Škriniar, ostatní si rozebírají protihráče osobně. Na přední tyči tak zeje velký volný prostor, do kterého se dá naběhnout a zakončit. Toho Slavia díky pestré paletě rozehrávání rohových kopů a výškové převaze umí využít, tudy by mohla vést cesta.

    15 - Proti Lecce (7), Cagliari (5) a Udine (3) čelil Inter celkem patnácti rohovým kopům, v Cagliari po jednom z nich inkasoval zatím jediný gól v Serii A.

    Sport Speciál k účasti Slavie v Lize mistrů kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

    Sport Speciál k Lize mistrů Sport Speciál k Lize mistrůFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud