Radek Špryňar
8. listopadu 2019 • 14:40

V City připomněli Kollera! Slavní hráči, kteří skončili v bráně místo gólmana

Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří slavní hráči museli do branky místo gólmana stejně jako Kyle Walker?Kteří slavní hráči museli do branky místo gólmana stejně jako Kyle Walker?FOTO: Koláž iSport.cz

    Červená karta pro náhradního gólmana. Průšvih pro Manchester City. Ale jak se to vezme. Do brány z nouze peláší Kyle Walker, ryzí obránce, za chvíli poněkud nemotorným dvojzákrokem chytá trestný kop. Do konce utkání už gól nedostane a Citizens s úsměvem na rtech remizují s Bergamem 1:1 ve čtvrtém kole skupiny Ligy mistrů. Kteří další slavní hráči skončili v bráně? Ve výčtu nechybí ani Jan Koller.

  • Jan Koller: Bayern - Dortmund 2:1 (2002)

    Jan Koller v bráně Dortmundu chytá ránu PizzaraFoto Pavel Mazáč (Sport)
    Obdržené góly: 0

    Během bundesligové klasiky byl v 67. minutě vyloučen Jens Lehman. Do branky si stoupl Jan Koller. Gól nedostal, skvěle stahoval vysoké míče, velké šance zlikvidoval Salihamidžičovi a Ballackovi. Dokonce se tehdy dostal do sestavy kola.

  • John Terry: Reading - Chelsea 0:1 (2006)

    Stoper John Terry musel do brány v roce 2006, gól nedostalFoto Profimedia.cz

    Obdržené góly: 0

    Šílený zápas. Stephen Hunt nejprve Petru Čechovi úderem kolenem do hlavy málem ukončil kariéru. Do branky putoval Carlo Cudicini. Ani on v důsledku zranění zápas nedochytal, tak musel do branky John Terry, střední bek Chelsea. Gól nedostal, „blues“ brali tři body.

  • Phil Jagielka: Sheffield United - Arsenal 1:0 (2006)

    Phil Jagielka (v pozadí) si obléká brankářský dres, během kariéry se mezi tři tyče dostal celkem čtyřikrátFoto Profimedia.cz
    Obdržené góly: 0

    Kouč Neil Warnock se proslavil tím, že na lavičku jen zřídkakdy bral náhradního gólmana, jelikož to není povinností. V utkání s Arsenalem musel místo kulhajícího Paddyho Kennyho do branky zadák Phil Jagielka, gól nedostal. Celkem stál v brance čtyřikrát!

  • Rio Ferdinand: Manchester United - Portsmouth 0:1 (2008)

    Rio Ferdinand (vlevo) čelil během svého brankářského záskoku dokonce penaltě. Směr odhadl správně, ale míč nechytilFoto Profimedia.cz

    Obdržené góly: 1

    Ve čtvrtfinále FA Cupu musel do branky také křemičitý stoper United. Gólman Tomasz Kuszczak byl v duelu s Portsmouthem vyloučený za faul na Milana Baroše. Ferdinand čelil pokutovému kopu, který Sulley Ali Muntari bezpečně proměnil.

  • Harry Kane: Tottenham-Tripolis 5:1 (2014)

    Harry Kane (vlevo) si odbyl svou brankářskou premiéru proti Tripolisu. Nejprve řeckému soupeři nastřílel hattrick, pak inkasoval brankuFoto Profimedia.cz

    Obdržené góly: 1

    Nejprve nastřílel proti řeckému Asterasu Tripolis v Evropské lize hattrick, v závěru zápasu si hvězda Hotspur po vyloučení Huga Llorise navlékla rukavice, načež za pár minut dostala velmi laciný gól na 5:1. Snadný míč mu proskočil pod tělem do sítě. „Byl to legrační večer,“ říkal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud