Jakub Konečný
27. listopadu 2019 • 18:00

Tři rady pro Slavii, jak porazit Inter: zlepšit finále i zužitkovat presink

Vstoupit do diskuse
0
  • Deník Sport nabízí tři detaily, které by bylo fajn do dnešního duelu vypilovat (21.00 - ONLINE ZDE), aby z toho tentokrát bylo třeba konečně vítězství.Deník Sport nabízí tři detaily, které by bylo fajn do dnešního duelu vypilovat (21.00 - ONLINE ZDE), aby z toho tentokrát bylo třeba konečně vítězství.FOTO: Pavel Mazáč / Sport

    V prvním kole základní skupiny Ligy mistrů sehrála Slavia na hřišti Interu (1:1) téměř dokonalé utkání, v němž přišla o výhru až v nastavení. Co tehdy šlo udělat lépe? Deník Sport nabízí tři detaily, které by bylo fajn do dnešního duelu vypilovat (21.00 - ONLINE ZDE), aby z toho tentokrát bylo třeba konečně vítězství.

  • ZLEPŠIT FINÁLE

    76. hektický Jan Bořil 76. hektický Jan BořilFoto Sport

    Zvláště po vedoucím gólu Slavia na San Siru ovládla hru a měla několik slibných příležitostí, jak svůj náskok zdvojnásobit. Třeba Jan Bořil po přihrávce Nicolae Stancia mohl míč ještě posunout na zcela volného Petera Olayinku, jenže místo toho nepovedeně zakončil. První úkol tak zní jasně – je potřeba zásadním způsobem zlepšit řešení finální fáze, na posledních 30 metrech prokázat kvalitu a klid.

    55

    Slavia zatím v Lize mistrů vyprodukovala 55 střel, tedy víc než Barcelona (51), Dortmund (48) i Inter (45). Vytěžila z nich však pouze dvě branky.

    Conte: Budeme trpět. Oproti začátku sezony jsme ale vyspělejší
    Video se připravuje ...

  • ZUŽITKOVAT PRESINK

    51. Nicolae Stanciu vypíchl míč Stefanu Sensimu 51. Nicolae Stanciu vypíchl míč Stefanu SensimuFoto Sport

    Hráči Interu jsou při rozehrávce hodně sebevědomí, někdy až bohorovní, za což je lze vytrestat. Pokud se podaří získat míč hluboko na jejich polovině, je už k brance blízko. Jako v této situaci, kdy se Nicolae Stanciovi podařilo obrat o balon Stefana Sensiho a vypadalo to na nadějnou přesilu tří červenobílých na dva domácí. Stoper Stefan de Vrij nicméně rodící se nebezpečí hned zažehnal.

    46 %

    Slavia i Inter zatím v Champions League vykazují stejný průměr držení míče – 46 procent.

    Trpišovský se od Conteho inspiroval. Start Koláře je možná nejistý
    Video se připravuje ...

  • UHLÍDAT STANDARDKY

    23. Danilo D‘Ambrosio hlavičkuje sám 23. Danilo D‘Ambrosio hlavičkuje sámFoto Sport

    Útočný tandem Lautaro Martínez–Romelu Lukaku budí respekt, možná až strach, nicméně v Miláně jej obrana Slavie dokázala udržet na uzdě. V čem naopak hosté až nečekaně propadávali, to bylo bránění standardních situací. V první půli se po nich snadno do zakončení dostali Stefan de Vrij a Danilo D‘Ambrosio, v nastaveném čase pak Inter po dohraném trestném kopu Stefana Sensiho vyrovnal na 1:1.

    2/5

    Slavia zatím v Lize mistrů inkasovala celkem pět 2/5 gólů – z toho dva (na Interu a doma s Barcelonou) po standardních situacích.

    Slavia před Interem: Na předzápasovém tréninku nechyběl Souček ani Stanciu
    Video se připravuje ...

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud