4. května 2021 • 22:54

SESTŘIH LM: City - PSG 2:0. Rozhodl Mahriz, historický postup do finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City slaví postup do finále Ligy mistrů. Poprvé v klubové historii si zahraje o nejcennější klubovou trofej. Tým Pepa Guardioly zvládl skvěle odvetu semifinále, porazili Paris Saint-Germain 2:0 a navázali tak na výhru 2:1 z Paříže. O obě branky se v odvetě postaral alžírský útočník Rijád Mahriz. Francouzský klub dohrával znovu o deseti po vyloučení Ángela Di Maríi z 69. minuty.



O „ušatý“ pohár si svěřenci trenéra Pepa Guardioly zahrají s Chelsea, nebo Realem Madrid, jejichž odveta je po úvodní remíze 1:1 ve Španělsku na programu ve středu. Finále se odehraje 29. května v Istanbulu.

Celé utkání v Manchesteru strávil na lavičce kanonýr PSG Mbappé, který kvůli zranění nehrál už o víkendu ve francouzské lize. Na nelehkém terénu poznamenaném krupobitím se domácí ujali vedení v 11. minutě. Brankář Ederson dlouhým nákopem našel Zinčenka, ukrajinský obránce přihrál De Bruynemu, jehož zblokovaná střela se odrazila k Mahrizovi, který z úhlu překonal Navase a navázal na vítěznou trefu z prvního duelu.

SESTŘIH LM: Manchester City - PSG 2:0. Historický postup do finále, rozhodl Mahriz
Video se připravuje ...

O šest minut později hostující kapitán Marquinhos hlavičkoval do břevna. Následně Di María využil chybnou rozehrávku City, ale zamířil těsně vedle poloodkryté branky. Nad poté pálil jeho spoluhráč Herrera.

V 62. minutě provedl trenér PSG Pochettino dvojí střídání, jeho tým ale okamžitě inkasoval. Foden přihrál před branku na nabíhajícího Mahrize a alžírský reprezentant se zblízka nemýlil.

Finalista minulého ročníku Ligy mistrů musel v tu chvíli vstřelit tři branky, jenže stejně jako v prvním duelu i tentokrát dohrával v oslabení. Di María po strkanici s Fernandinhem šlápl domácímu kapitánovi na nohu a dostal červenou kartu.

Manchester málem v přesilovce ještě zvýraznil náskok, Foden ale trefil tyč. „Citizens“ neprohráli ani pátý vzájemný zápas v evropských pohárech a v Lize mistrů zvítězili posedmé za sebou.

Góly

Domácí: 11. Mahríz, 63. Mahríz

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – B. Silva (82. Sterling), Fernandinho (C), Gündoğan – Mahríz, De Bruyne (82. Jesus), Foden (85. Agüero).

Hosté: Navas – Florenzi (75. Dagba), Marquinhos (C), Kimpembe, A. Diallo (82. Bakker) – A. Herrera (62. Draxler), Paredes (75. Danilo Pereira) – Di María, Verratti, Neymar – Icardi (62. Kean).

Náhradníci

Domácí: Agüero, Aké, Sterling, Torres, Steffen, Carson, Laporte, Rodri, Mendy, Cancelo, Jesus

Hosté: Rafinha Alcântara, Bakker, Rico, Sarabia, Randriamamy, Kean, Kurzawa, Kehrer, Mbappé, Draxler, Dagba, Danilo Pereira

Karty

Domácí: Zinčenko, De Bruyne

Hosté: A. Herrera, Di María (č), Verratti, Kimpembe, Danilo Pereira

Rozhodčí

Kuipers – Van Roekel, Zeinstra (všichni Nizozemsko)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Fotbalisté Manchesteru City si poprvé v historii zahrají finále Ligy mistrů
Fotbalisté Manchesteru City si poprvé v historii zahrají finále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud