21. října 2021 • 10:31

Kritika Ronalda? Podívejte se, hájil hvězdu kouč. United zachránil obrat

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to drama. Atalanta dlouho držela United zpátky a po dvou gólech z první půle mířila za nečekanými body z Old Trafford. Ale pak to přišlo, efektní tříbrankovou otočku uzavřel devět minut před koncem prudkou hlavičkou Cristiano Ronaldo. Hvězdný útočník vystřelil Manchester na první místo skupiny a po zápase (3:2) si vysloužil zastání trenéra, který odpálil dotaz reportéra z televize BT Sport.



Pracovní tempo, nasazení, defenzivní činnost. Právě tyto atributy britský tisk vyčítal Ronaldovi v posledních týdnech, ostře sledovaný Manchester byl pod palbou i kvůli nevýrazným výsledkům. Z posledních tří mačů v Premier League brali „rudí ďáblové" jen bod za remízu s Evertonem, naopak pohořeli s Leicesterem, Aston Villou a v poháru i s West Hamem.

Včerejší problémy ale podle Ole Gunnara Solskjaera smyl čas, zápas s Atalantou naplno ukázal, jak opravdu dobrý Ronaldo je. „Je vynikající před brankou soupeře. Jestli ho chce někdo kritizovat za pracovní tempo a přístup, ať se podívá na poslední zápas. Ať se podívá, kolik toho naběhal," vyprávěl, zatím ještě klidně v rozhovoru s britskou televizí. 

United doháněli ztrátu po brankách Maria Pašaliče a Meriha Demirala, italský sok držel vedení až do 53. minuty. Manchesterskou otočku nastartoval Marcus Rashford. „Nehráli jsme v první půli špatně, ale dostali jsme dva góly ze dvou akcí soupeře. To muselo skončit, je to zlozvyk, který v klubu máme déle. Nepřestali jsme každopádně věřit v obrat," pokračoval 48letý kouč. 

I on si po comebacku oddechl.

Čtvrt hodiny před koncem srovnal Harry Maguire, no a obrat završil právě Ronaldo. „Ani s tím nezačínejte, neurážejte hráče," obořil se viditelně rozhořčený Solskjaer na reportéra po otázce o vlažném startu. „Hráči oblékají dres Manchesteru a jsou nejšťastnější chlapi na světě, protože jsou to zrovna oni, kteří za něj mohou hrát. Miliony kluků a holek by si to přálo."

Ronaldo se každopádně trefil v letošní Lize mistrů už potřetí, se 137 zásahy si upevnil pozici historicky nejlepšího střelce. „Na konci pomáhal v našem pokutovém území, sprintoval, dělal vše, co by střední útočník dělat měl. A střílet góly umí ze všeho nejvíc,“ uzavřel Solskjaer. Za Manchester jich už nasázela portugalská hvězda od návratu šest.

Dramatická výhra posunula United na první místo skupiny F. Atalanta i Villarreal mají po čtyřech bodech, Young Boys z Bernu jsou poslední s jedinou výhrou.

Ronaldo za Manchester United

11. září (PL): United - Newcastle 4:1
14. září (LM): Young Boys - United 2:1
19. září (PL): West Ham - United 1:2
25. září (PL): United - Aston Villa 0:1
29. září (LM): United - Villarreal 2:1
2. října (PL): United - Everton 1:1
16. října (PL): Leicester - United 4:2
20. října (LM): United - Atalanta 3:2
2 góly (90 minut)
1 gól (72 minut)
1 gól (90 minut)
(90 minut)
1 gól (90 minut)
(33 minut)
(90 minut)
1 gól (90 minut)

Góly

Domácí: 53. Rashford, 75. Maguire, 81. Ronaldo

Hosté: 15. Pašalić, 29. Demiral

Sestavy

Domácí: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay (66. P. Pogba), Fred (88. N. Matić) – M. Greenwood (73. Sancho), B. Fernandes, Rashford (66. Cavani) – Ronaldo.

Hosté: Musso – de Roon, Demiral (46. Lovato), Palomino – Zappacosta, Koopmeiners (80. Gi. Pezzella), Freuler (C), Maehle – Pašalić (68. Malinovskyj) – Iličić (68. Al. Mirančuk), Muriel (56. D. Zapata).

Náhradníci

Domácí: Henderson, Bailly, Pogba, Mata, Lingard, Dalot, Cavani, Sancho, Telles, Matić, van de Beek, Elanga

Hosté: Rossi, Sportiello, Pezzella, Malinovskyj, Scalvini, Mirančuk, Lovato, Zapata, Piccoli

Karty

Domácí: Shaw, N. Matić, Cavani

Hosté: Lovato, Pašalić, de Roon, Palomino

Rozhodčí

Marciniak (POL) – Sokolnicki (POL), Listkiewicz (POL)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Návštěva

72 279 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Manchester Utd. 6 3 2 1 11:8 11
2. Villarreal 5 2 1 2 9:7 7
3. Atalanta 5 1 3 1 10:10 6
4. Young Boys 6 1 2 3 7:12 5
Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud