Martin Mls
Premium
6. září 2022 • 18:00

Krejčí o Barceloně: S Xavim je líp. Jak ubránit Lewu a co hvězdní teenageři?

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň vyhlíží fotbalový svátek, čeští šampioni ve středu večer načnou podzimní Ligu mistrů v chrámu Barcelony. Vzpomínáte? Tohle už tu jednou bylo, s katalánským obrem se Viktoria poprvé potkala už na podzim 2011 po historicky prvním titulu. „Hodně sladká odměna. Stejně jako současná Plzeň jsme zvládli tři těžká předkola a čekaly nás velké zápasy,“ vybaví si Karel Krejčí, tehdejší asistent plzeňského trenéra Pavla Vrby, než přijde řeč na současný tým kolem čarostřelce Roberta Lewandowského.



Co vás na první dobrou napadne, když se řekne Barcelona?
„Životní zážitek. Už je to pár let, ale rád vzpomínám. Liga mistrů pro nás tenkrát byla něco úplně nového. Měli jsme štěstí na skupinu s běloruským Borisovem, díky tomu jsme se dostali i do jarní Evropské ligy.“

Abychom nezamluvili Barcelonu, trenére.
„Messi, Xavi, Iniesta… Všechno se točilo kolem nich. Hráli hodně běhavý fotbal a pod trenérem Guardiolou měli hodně vysoké procento držení míče. Doma měla Barcelona od začátku výraznou převahu, ale naši kluci se jí dokázali vyrovnat a prohráli jsme 0:2. Bylo příjemné vidět slavný Camp Nou zevnitř a taky si pamatuju, že Messi byl celkem nervózní, že nám nedal gól.“ (usmívá se)

Ve vršovickém Edenu, kde jste kvůli rekonstrukci plzeňské arény hráli domácí zápasy Ligy mistrů, si to bohatě vynahradil. Mrzel vás jeho hattrick?
„Ne tak moc, protože prvních dvacet minut jsme hráli parádní fotbal. A kdyby se nám povedlo vstřelit gól, vyprodaný Eden by to ještě víc nabudilo. Barcelona si počkala na chybu, kterou jsme udělali, a bylo zle. Čišo (stoper Marián Čišovský) fauloval v šestnáctce, následovala červená karta a Messiho gól z penalty. Pak nám dal ještě šatňáka a v deseti jsme to už měli těžké.“

Čeká Plzeň ve středu podobný scénář jako před jedenácti lety?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud