10. května 2023 • 11:50

Haalandův otec naštval fanoušky, vyvedli ho z VIP. Kouč řeší sporný gól

Autor: paš, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho úkol je jasný – nahánět hrůzu a kosit soupeře. Ale Erling Haaland se v zápase Ligy mistrů proti Realu (1:1) dostal do pasti, Antonio Rüdiger a David Alaba útočníka Manchesteru City bravurně zkrotili. Víc tentokrát řádil Erlingův otec Alf-Inge. Pokřikoval na fanoušky Realu a údajně na ně házel arašídy. Proto ho ochranka vyvedla z VIP boxu. „RM nebyl šťastný za to, že jsme slavili gól Kevina De Bruyneho," vysvětloval druhý den na Twitteru. Mimochodem - slavil gól, který podle trenéra Carla Ancelottiho neměl platit. Televize sdílela exkluzivní snímek.



Erling Haaland se loni v létě upsal Manchesteru City. Pochlubil se fotkou, na které jako mladý klučina pózuje v dresu „citizens“, a prohlásil: „Tohle je pro mě a moji rodinu důležitý den." Všechno má jednoduché vysvětlení. Jeho otec Alf-Inge v minulosti za City hrál a klub podporuje.

O to víc po Erlingově přestupu na Ostrovy.

Bývalý profesionální fotbalista nechybí takřka na žádném zápase úřadujícího anglického šampiona. A už vůbec ne, když Pep Guardiola a spol. hrají o triumf v Lize mistrů. Jenže při úterním zápase proti Realu přestřelil.

Na Santiagu Bernabeu se Alf-Inge usadil do VIP boxu, pečlivě sledoval, jak si Erling poradí s osobními strážci Rüdigerem a Alabou. Gólově se neprosadil, ale jeho otec nesmutnil. Po vyrovnávající trefě Kevina De Bruyneho se rozjásal až tak, že mu ochranka na stadionu našla jiné místo.

Naštval fanoušky Realu, radoval se a máchal oběma rukama. Když na něj domácí příznivci reagovali, usmíval se, naklonil k nim uši, aby je slyšel ještě víc. A podle španělského tisku na ně údajně házel i arašídy.

Na rozdíl od Erlinga se na tribuně pořádně vyřádil.

Druhý den ráno se k situaci vyjádřil na Twitteru. „Ok. RM (Real Madrid) nebyl šťastný, že jsme slavili gól KDB (Kevin De Bruyne). Kromě toho jsme se museli přesunout, protože fanoušci Realu Madrid nebyli spokojeni s výsledkem 1:1."

O závěr zápasu však nepřišel a s remízou City mohl být spokojený. Naopak dost rozladěný byl Carlo Ancelotti. Kouč Realu nesouhlasil s De Bruyneho vyrovnávajícím gólem. 

Akce Manchesteru skončila brankou i díky obětavému skluzu Bernarda Silvy u postranní čáry, jenž podle sudích udržel míč ve hře. Z televizních záběrů nebyla situace jasná. „Míč byl za čárou, potvrdila to i technologie. Je zvláštní, že to rozhodčí ani nekonzultoval se systémem VAR. Místo toho mi jen dal žlutou kartu za protesty," zlobil se Ancelotti na tiskové konferenci.

Žádná konzultace s videem, průkazný záběr zřejmě neexistoval. Přišla s ním až televizní stanice beIN Sports. Pomocí řady úhlů kamer vytvořila exkluzivní snímek, který tvrdí - balon byl za čárou, Bernardo Silva to nestihl.

Jenže obrázek není oficiální. 

„Naše technika naznačila, že míč byl s největší pravděpodobností za čárou, jsme si jisti přesností dat, díky kterým jsme simulaci vytvořili," reagoval mluvčí televize na dotaz Mail Sport.

Verdikt rozhodčího už se ani přes Ancelottiho protesty nezmění. Real remizoval se City 1:1 a o finalistovi prestižní Ligy mistrů rozhodne až odveta v Manchesteru.

Manchester City Vše o klubu ZDE

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud