13. března 2023 • 20:35

Haaland je fenomenální, stravuje se jako medvěd. Ale proč se City nelepší?

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester City nastupoval s falešnou devítkou a v záloze míval o hráče víc. Hrotový útočník do vápna je stále nezvyk, a přestože Erling Haaland střelecky září, kritici mu vyčítají nedostatky v mezihře. Zbytek týmu se Norovi musí podřídit a hra se změnila; v novém rozestavení je klopotnější a nevyladěná – v klavírních koncertech se rozječela Hendrixova kytara.



Erling Haaland je útočník v té nejčistší, nejryzejší formě. Žádná falešná devítka, ale šestitunový Decepticon (nejkrutější Transformers) o síle 1200 koní, který brutálně rozmetá defenzivní blok, zaparkuje mezi stopery a vymaže brankáře laserem v noze.

Proto byl jeho příchod do Manchesteru City poněkud… nezvyklý. Pep Guardiola má úplně jiný vkus, přiklání se k umělcům s kočičí hbitostí, kteří víří a víří, jsou to vlastně taková neúnavná kladívka na odklepávání obranných zátek, a při tom skládají básně o dokonalé poziční hře.

Někteří lidé řeší krizi středního věku koupí Cadillaku či Corvetty, Guardiola si pořídil těžkotonážního Megatrona, robota zabijáka s fúzním dělem.

Pokud jde o Haalanda, 22letého nováčka v anglické říši, ani Karel III. Britský nevede uspokojivější život. Netřeba připomínat, že se nabažil 25 góly v prvních 20 duelech Premier League, což člověku nejde do hlavy, ale je to tak.

Pro Man City? Je to trochu složitější. I když jejich superhvězdný tank sbírá pro zábavu hattricky (zatím čtyři), jako tým neskórují ve zvýšené míře, ale nezměněným tempem z dob, kdy neměli Haalanda a často ani žádného útočníka. Na druhém konci hřiště se odvíjí jiný děj; inkasují totiž o 40 procent víc než dřív. Zisk bodů na zápas? 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud