9. srpna 2023 • 14:30

Čím Sparta v Kodani zaujala a co se nepovedlo? Dobrý Priske či havárie

Vstoupit do diskuse
10
  • Video se připravuje ...

    Remíza 0:0 zvoní, jde o dobrý vklad do odvety 3. předkola Ligy mistrů. Sparta si z Kodaně odvezla skóre, pro nějž jela, tak to prostě je. Jak k plichtě, která jí dává naději na postup do play off nejlákavější soutěže, dospěla? Zaváleli brankář Peter Vindahl s trenérem Brianem Priskem, našly se však i skřípající záležitosti.

  • Klad: Pracant Mejdr

    Po výkonu Tomáše Wiesnera o víkendu proti Pardubicím by se dalo čekat, že dostane šanci i v Kodani. Jenže Brian Priske sáhl klasicky pro těžký zápas pro namakance Jana Mejdra. Na začátku byl nervózní, ztrácel míče. Přesto se rozjel, na konci dokonce předvedl zidanovku… Soupeři se dostal pod kůži, byl nepříjemný a zarytě plnil defenzivní zadání.

  • Klad: Magnet Vindahl

    Dvakrát mu pomohlo břevno, v jedné situaci však balon kontroloval, věděl, že nebude gól. V první půli ho spasilo štěstí, to je nutné podotknout. Jinak byl ale velmi dobrý, i když paradoxně k nejlepšímu zákroku (dorážka v 81. minutě) si „pomohl“ ne úplně ideálním vyboxováním předchozí střely. Mohl by být přestupovou trefou.

  • Klad: Priskeho manévry

    Dánský kouč Brian Priske byl zásadním hráčem duelu. Podobně jako v posledním jarním derby se Slavií zvolil - především pro první poločas - opatrnější pojetí. Prvním zákonem bylo eliminovat zbraně soupeře, tedy presink a následné výpady. Sokova kvalita se projevila jen v ojedinělých případech, Priskeho manévry se vydařily.

  • Zápor: Kooperace K B

    Přišel, aby zacelil díru po Tomáši Čvančarovi. Veljko Birmančevič od prvních zápasů ukazuje, že by to mělo jít. Přesto zatím drhne spolupráce s Janem Kuchtou, což bylo vidět i v Kodani. Kuchta vyžaduje přihrávky do tahu, Birmančevič ho párkrát nepochopil, nahrával do nohy a soupeř míč lehce sebral. „Může to být lepší,“ ví Kuchta.

  • Zápor: Haraslínova havárie

    Důkazy existují, a není jich zrovna málo. Lukáš Haraslín je gólový. Ale po zápase s Kodaní se jen drbal za uchem. Superšanci zahodil, podruhé trefil obránce. „Možná se mi střetly myšlenky,“ líčil. Škoda. Tahle havárie může rudé ve výsledku mrzet. Přestože slovenský reprezentant slíbil, že se trefí v odvetě na Letné. K tomu však musí výrazně přidat.

  • Zápor: Střídání? Obří díra

    Trefit jedenáct chlapíků do základu je první bod úspěchu, další výzva spočívá v tom, kdo za ně zaskočí. První, druhá, třetí náhrada. Kodaň změnami nabrala na tempu. Achouri dělal problémy, Oskarsson a Claesson jakbysmet. V tom Letenští zaostali. Minčev, Laci a Pešek? Nula, nic. Aspoň Vitík jako nucená náhrada za Sörensena obstál. Ale pozor, kvalita z lavičky může rozhodnout o postupu.

    Horejš: Sparta eliminovala Kodaň, ale pozor na střídání. Vindahl? Ohromné sebevědomí
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud