20. května 2009 • 17:04

Finále Ligy mistrů bez alkoholu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále fotbalové Ligy mistrů, které se ve středu 27. května uskuteční v Římě, budou provázet rozsáhlá bezpečnostní opatření. Vedení města dokonce rozhodlo, že v den finále se po celém Římě nesmí prodávat alkohol.



Chce tak předejít střetům mezi anglickými fanoušky Manchesteru United a místní radikální skupinou fotbalových příznivců, jejichž potyčky v minulosti vyústily i ve vážná zranění.

"Zažádal jsem ministerstvo vnitra o nasazení více policejních sil, aby byla zajištěna větší bezpečnost při finále," uvedl starosta Říma Gianni Alemmano pro deník La Repubblica.

Reagoval tak mimo jiné na prohlášení britského ministerstva zahraničí, které varovalo fanoušky Manchesteru, že návštěva finálového utkání v Římě je potencionálním nebezpečím.Ke zvýšení bezpečnosti má přispět i úplný zákaz prodeje alkoholických nápojů, což by mělo pomoci zmírnit agresivitu fanoušků.

Podle Alemmana budou probíhat rozsáhlé kontroly po obchodech a barech, zda je zákaz dodržován.Fanoušci římských celků Lazia a AS jsou považovaní za nejnebezpečnější v Itálii.

V posledních letech nebylo výjimkou, když jejich potyčky s příznivci soupeře doprovázela bodná zranění. V roce 2007 během čtvrtfinále Ligy mistrů to poznali právě i fanoušci Manchesteru, kteří se střetli s příznivci AS Řím. Osmnáct fanoušků to odneslo zraněním, z toho tři byli pobodáni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud