Jonáš Bartoš
21. října 2009 • 10:21

Prohra s Kazaní? Žádná tragédie, říká Guardiola

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Nejprestižnější klubová soutěž v Evropě znovu ukázala své kouzlo. Kdo si vsadil na úterní zápasy Ligy mistrů, mohl téměř s jistotou před spaním rozezleně trhat svůj tiket. Snad žádné střetnutí nedopadlo podle předpokladů.



Mluví se především o výbuchu Barcelony s Kazaní (1:2), prohře Liverpoolu s Lyonem (1:2) a remíze Interu s Dynamem Kyjev (2:2).

BARCELONA VYBOUCHLA S RUSKÝM ŠAMPIONEM

Ruský mistr Rubin Kazaň si po remíze s Interem Milán připisuje další skvělý výsledek. Že si z Nou Campu odveze tři body, to čekal jen největší snílek. Díky rychlé brance Rjazanceva se ruský tým dostal do vedení. Ibrahimovič sice na začátku druhého poločasu vyrovnal, ale Karadeniz rozhodl v 69. minutě o senzační výhře Kazaně 2:1.

"Věděli jsme, že můžeme vyhrát. Stačilo jen hrát dobře a doufat, že to vyjde. Dnes se to díky bohu povedlo. Vítězství věnuji našim fanouškům, kteří nás obrovsky podporují," řekl na tiskové konferenci kouč Kazaně Kurban Berdyev.

Rozčarovaní fotbalisté Barcelony Rozčarovaní fotbalisté BarcelonyFoto ČTK


V Barceloně po překvapivém výsledku překvapivě zůstávají v klidu. "Samozřejmě jsem zklamaný. Ale hráli jsme dobře, proto bych z prohry nedělal žádnou tragédii," zhodnotil utkání trenér katalánského klubu Pepe Guardiola.

"Pro výhru jsme udělali všechno. Bohužel nás srazil rychlý gól Kazaně, který utkání hodně ovlivnil. Jsme ale prakticky na začátku soutěže, skupinu určitě zvládneme a postoupíme," je si jistý Guardiola.

VÍCE O ÚTERNÍCH ZÁPASECH LIGY MISTRŮ ČTĚTE ZDE »

Lodivoda obhájce loňského vítězství v Lize mistrů mrzí ještě jiná věc. Barcelona přijde na tři týdny o Dani Alvese. Brazilský obránce, který musel v nastavení střídat kvůli zranění stehenního svalu, zmešká šest utkání.

"Je to velmi nepříjemná zpráva. Myslel jsem si, že je nezničitelný, ale lidské tělo má omezené schopnosti," uvedl trenér Pep Guardiola, který Alvese na pravém kraji obrany nejspíš nahradí stoperem Carlesem Puyolem.



LIVERPOOL: NEJHORŠÍ ŠŇŮRA ZA 22 LET

Černé období prožívá Liverpool. Hoši z Anfield Road musejí zkousnout nejhorší výsledkovou sérii za posledních 22 let. Jejich situaci nezměnilo ani utkání s Lyonem. Liverpool přišel o body v nastavení, kdy celý stadion svou trefou paralyzoval Delgado.

"Jsme velice zklamaní. Vedeme 1:0, máme dvě tři šance, a nedokážeme utkání zlomit. Byl to těžký zápas, který jsme měli vyhrát," neskrýval rozčarování trenér Liverpoolu Rafael Benitéz.

Zklamaní fotbalsité Liverpoolu Zklamaní fotbalsité LiverpooluFoto ČTK/AP


Liverpool navíc znovu přišel o kapitána Gerrarda, který si ve 25. minutě obnovil zranění třísel. "Nemyslím si, že nasazení Gerrarda bylo riskantní. Dva dny s mužstvem trénoval, start mu povolil i doktor," odmítl boss Liverpoolu předčasné zařazení Gerrarda do sestavy.

INTER SE KRČÍ NA POSLEDNÍM MÍSTĚ

Ještě jeden překvapivý výsledek nabídla skupina F. Inter Milán jen remizoval na San Siru 2:2 s Dynamem Kyjev. Pro milánský celek je to už třetí remíza v letošní Lize mistrů, v tabulce své skupiny se krčí až na posledním místě.

Patrick Vieira z Interu Milán se drží za hlavu po jedné ze spálených šancí proti Chelsea Patrick Vieira z Interu Milán se drží za hlavu po jedné ze spálených šancí proti ChelseaFoto ČTK/AP


Přitom v italské Sérii A se "Nerrazuri" daří, naposledy o víkendu smetli Janov 5:0. "V Champions League se hrají úplně jiná utkání s odlišnými styly. Ve fotbale jste často buď v pekle, nebo v ráji. Zatím ještě k ďáblovi nemíříme, ale vím, že naše situace ve skupině není dobrá," prohlásil trenér Interu José Mourinho.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud