2. března 2016 • 14:38

Galatasaray v problémech. Bohatý klub nesmí hrát rok evropské poháry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Galatasaraye Istanbul nesmějí rok startovat v evropských pohárech. Evropská fotbalová unie UEFA potrestala úřadujícího tureckého šampiona kvůli porušení takzvané finanční fair play. Distanc vstoupí v platnost ve chvíli, kdy si klub vybojuje účast v pohárech.



UEFA rovněž nařídila Galatasarayi omezit výdaje na hráče. "Z našeho pohledu to není tak hrozný verdikt, protože nám hrozil dvouletý zákaz. Stále musíme být opatrní a pokračovat v zavádění změn, do kterých se klub pustil," uvedl právní zástupce klubu Esref Alacayir.

Galatasaray, 21. nejbohatší klub světa, má s dodržováním finanční fair play problémy už několik let. Předloni ho UEFA potrestala pokutou 200 tisíc eur (necelých 5,5 milionu korun).

Turecký mistr už dříve oznámil, že v letech 2011 až 2014 třikrát za sebou překročil povolenou ztrátu 30 milionů eur. V minulé sezoně dosáhl deficit istanbulského celku dokonce 100 milionů eur, ale po příchodu dočasného prezidenta klubu Duyguna Yarsuvata se manko podařilo snížit téměř o polovinu.

Galatasaray v této sezoně nejprve obsadil třetí místo v základní skupině Ligy mistrů a minulý týden vypadl po prohře s Laziem Řím z Evropské ligy. V domácí soutěži je až na pátém místě mimo příčky zajišťující účast v pohárech.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud